Ми у Facebook
25.03.2016, 11:20

Все що треба знати про водонепроникні годинники

Вода - основа життя на Землі. Але є речі, яким вона категорично протипоказана. Наприклад, наручним годинникам. Тому так актуальне питання стійкості цього потрібного приладу до вологи. Нижче ми розглянемо основні критерії, на які варто звернути увагу при виборі водонепроникних годинників.
Тиск або глибина?
Практично на всіх сучасних годинниках вказується їх стійкість до вологи. Позначається абревіатурою WR - water resistant - «водонепроникний». Ці літери супроводжуються цифровими показниками: від 30 м до 300 м і більше. Однак, варто врахувати, що 30 м не значить можливості занурення на 30 метрів. Це означає, що виріб може витримати тиск максимум в 3 атмосфери. Тобто, помити руки або потрапити під дощ з таким аксесуаром можна. Оптимальним повсякденним варіантом вважається 100 м, як, наприклад, заявлено багатьох моделях Casio, Citizen, Seiko. З одним з таких аксесуарів ви сміливо можете йти на пляж або приймати душ. А ось якщо вас цікавить дайвінг, тут вже без грамотної консультації з фахівцями не обійтися.



Таким чином, маємо три типи годинників:
- Водостійкі - 30-50 м, витримують невелику кількість води;
- Водозахисні - від 100 м, здатні витримати купання в душі або занурення на незначну глибину;
- Дайвінг - професійні прилади для вимірювання часу на великій глибині під великим тиском води.

Зверніть увагу! Герметичність забезпечується унікальним поєднанням корпусу із задньою кришкою і всіма виступаючими деталями - кнопками і кареткою. Йдучи плавати, переконайтеся, що заводна головка міцно притиснута до корпусу.

Можна все?
Не варто, однак, думати, що, чим вище цифровий показник, тим міцніше ходики. Наприклад, приймати ванну з годинником на руці не рекомендується - мильна гаряча вода згубно впливає на пристрій. Те ж саме з походом в лазню - екстремальний перепад температур піддає стресу всі деталі, мастило між ними, герметичні прокладки. При стрибках у воду сильний удар об поверхню може нашкодити приладу. При купанні в морі ходики піддаються впливу солі, що так само небажано. Їх варто або промити прісною водою, або й зовсім зняти перед тим як йти на пляж.



Ще кілька нюансів
• Не варто проводити будь-які маніпуляції з водонепроникними годинниками, поки вони мокрі. Залиште їх просохнути при кімнатній температурі.
• Якщо вода все ж потрапила всередину, не розкривайте корпус самостійно - зверніться до майстра.
• Розкривати годинник без особливої необхідності не рекомендується - страждає герметичність.
• Прокладки, що забезпечують водозахист, мають властивість застарівати. Періодично необхідно звертатися в майстерню для здійснення профілактики або заміни цих елементів.

І, мабуть, найважливіше. Годинники без будь-якого маркування НЕ будуть надійним помічником. Такий прилад, частіше за все, не здатний витримати навіть випадкове потрапляння на нього крапель води.

Джерело http://www.watch4you.com.ua/all-you-need-to-know-about-the-waterproof-watch.html





На правах реклами