Ми у Facebook
01.04.2016, 10:50

Що треба пам’ятати при виборі житла: поради рівнянки

Тривалий час думала поділитися своїм досвідом обрання квартири у Рівному, але все не випадало можливості викласти всі свої думки на папері. Чому в мене виникла ідея розказати про свій досвід, бо не раз чую про те, що зараз багато людей шукають квартири і мій досвід може бути корисний.
Тривалий час думала поділитися своїм досвідом обрання квартири у Рівному, але все не випадало можливості викласти всі свої думки на папері. Чому в мене виникла ідея розказати про свій досвід, бо не раз чую про те, що зараз багато людей шукають квартири, щоб жити окремо від батьків чи придбати житло для дітей… Всі вони мають подібні проблеми, які мала я у свій час, нині ж можу поділитися досвідом, який є справді безцінним, бо це мої спроби та помилки. Але про все по-порядку…

Як пересічні українські родини, ми з чоловіком після одруження почали думати над тим, як облаштувати наш побут. Звісно, найперше питання, яке у нас виникло - де жити. Батьки запевняли у тому, що не варто перейматися, адже і у тих, і у інших батьків вистачає квадратних метрів. Проте ми відразу ж знали, що так жити не бажаємо. Саме тому вирішили «назгрібати» усі заощадження: додали перепійні гроші з весілля, зайняли у батьків і мали приблизну суму для того, щоб почати думати про якусь квартиру у Рівному.

Ми не мали конкретних намірів про те, яка саме повинна бути ця квартира. Вирішили, що дізнаємося про цінову політику і тоді лиш будемо думати, чи ще підзбирати грошей, чи брати ту, на яку вистачає. Хоча чесно скажу, що мріяли хоч б про двокімнатне житло.

НОВОБУДОВА ЧИ ВТОРИННИЙ РИНОК


Перше питання на яке ми вирішили самі собі відповісти: що обрати житло в новобудові чи квартиру на вторинному ринку. Не довго думаючи, відповідь прийшла сама собою: нове житло краще за старе. Відразу краще робити квартиру «під себе» та не переробляти житло після когось. Гору взяло і те, що сучасні технології будівництва, енергозберігаючі матеріали, дизайнерські рішення — все це дає добрячу фору будівельним “ноу-хау” часів Радянського Союзу. Недарма ж іще й за Союзу найпрестижнішими були квартири за так званими “чеськими” чи ще якимись закордонними проектами — у Європі, навіть соціалістичній, якості життя приділяли більше уваги ще тоді.
І коли нині маєш справу з новим житлом, спорудженим за сучасними проектами і технологіями з використанням знову ж таки сучасних будівельних та опоряджувальних матеріалів і дизайнерських рішень — усвідомлюєш безумовні переваги нового над “беушним”.

ГУГЛ В ПОМІЧ

Далі наша родина постала перед ще складнішим питанням: якщо житло в новобудові, то якого забудовника обрати? Купи білбордів, які поклеєні по всьому місту, не дають докладної інформації про житло. Натомість запитують мене, чи мені подобається ванільний колір, розказують, що вони не граються, а будують, пропонують побачити барви у сірій буденності, але водночас не розповідають про місце розташування житлових забудов та цінову політику.

Проте ми швидко знайшли вирішення цієї проблеми! Адже в сучасному світ знайти інформацію про будь-якого забудовника та його пропозиції з мережі інтернет – простіше простого. «Прошерстивши» кілька десятків сайтів ми вже мали більш-менш повну картину про цінову політику на ринку первинного житла у Рівному і виписали усіх рівненських забудовників з контактами. Проаналізували, що ціна за квадратний метр коливається від восьми з половиною тисяч і до майже тринадцяти тисяч гривень. Різні забудовники по-різному обгрунтовуюють свою вартість житла: одні «б’ють» на те, що у них житло ближче до центру міста, інші стверджують, що їх будинки зводяться з надзвичайно якісних матеріалів та за новітніми технологіями. І саме цими показниками формують вартість житла.

БЛИЖЧЕ ДО ПРИРОДИ

Однією з вимог при виборі забудовника у нашій родині став той факт, що ми звикли жити в селі, хоча і неподалік від Рівного. Тому і шукали квартиру, щоб і у обласному центрі, проте ближче до природи. Чому — тут багато пояснень не потрібно. Приємніше дихати з вікна пахощами дерев і квітів, аніж викидами вихлопних газів автомобілів. Комфортніше виходити у двір до водойми чи квітучих дерев, аніж до смітників, які, до того ж, з'явились тут не з твоєї волі. Зручніше дивитись, як встає сонце над річкою, аніж на те, як паркується сміттєвоз чи “викашлює” їдкий дим вантажний бус чи “фура”, яку власник залишає просто під вікнами під'їзду багатоповерхівки. Так вже створили нас Господь Бог і матінка-природа, що природні, притаманні людству споконвіків стихії сонця, вітру, землі й води — ближчі і зрозуміліші нашим організмам і нашим душам, аніж усе те, що народжене у штучних джунглях асфальту й пластику.

ДБАЮЧИ ПРО МАЙБУТНЄ

Не останнім фактором для нас стало і те, що у кожного з забудовників ми запитували про те, чи це буде один будинок чи цілий житловий квартал. Адже в такому випадку більше надій на те, що це буде облагороджена територія поряд з домом. Крім того, хотіли ми і щоб територія була з обмеженим режимом доступу, щоб в майбутньому було затишно гуляти з дітками, а потім і самим малятам було безпечно гратися поряд з будинком.

ЯК ПОЄДНАТИ ВСІ ВИМОГИ?

Після такого детального визначення усіх наших вимог та огляду пропозицій від забудовників, ми думали, що нереально поєднати усі наші побажання у одному житловому комплексі. Але не дарма стверджують, що «той, хто шукає – той знаходить» і нам насправді пощастило! Ми знайшли те, що шукали – житло “в тренді” на ринку (новобудова + екологічність), і це те, чого прагне душа! (А прагне вона простого людського “жити комфортно” для себе та у майбутньому для дітвори).

Таким ідеальним поєднанням квартири в новобудові за доступною ціною з ідеальним місцем розташування для нас став інноваційний для Рівного проект «Ріверсайд».

ЧОМУ САМЕ РІВЕРСАЙД?


Під час спілкування з менеджерами на Центрі продажів и дізналися, що Riverside, у перекладі з англійської, – це набережна. “Ріверсайд” по-рівненськи – це проект, коли чи не вперше в самому центрі Рівного будується не просто будинок, а повноцінний житловий комплекс з власною інфраструктурою. Тут є все необхідне для затишного життя, а це саме те, що ми шукали!



Житловий комплекс “Ріверсайд” пропонує квартири на набережній. Мова — про набережну річки Устя в районі залізничного вокзалу на вулиці Небесної сотні, колишня - Кіквідзе. Житло у зручному та затишному центрі міста, споруджене за сучасними будівельними технологіями — ось що запропонували нам у “Ріверсайді”.

Це те, що ми шукали – з одного боку ми у центрі міста, а з іншого – близькі з природою. Вийшов на двір — і відразу відчув себе ніби за містом. Хоча насправді в 5 хвилинах — готель “Мир”, поряд — загальноосвітня школа № 21 і дитсадок, кафе і ресторани, банки і супермаркети... Такого поєднання сервісу і спокою в центрі міста ви ще не зустрічали! Побувавши днями на будівельному майданчику, ловиш себе саме на такій думці!

Забудовники обіцяють, що не тільки сам будинок, а і прибудинкова територія буде облагороджена за кращими європейськими зразками. Територія буде з обмеженим режимом доступу і тим самим стане запорукою спокою та безпеки і для вас, і для ваших сусідів. Також забудовник обіцяє, що за європейськими стандартами буде виконано благоустрій набережної.

Нас потішило те, що забудовники пропонують можливості індивідуального планування, в якому нам нині допомагають дизайнери житлового комплексу. Коли квартира будувалася, ми замовили розташування перестінок, а зараз вже малюємо собі, який ремонт зробимо у нашій двокімнатній!

Також розкажу про ще одні моменти, які насправді «підкупили» нашу родину - у ціну за квадратний метр ЖК «Ріверсайд» включений двоконтурний газовий котел, вже встановлені металопластикові вікна та лоджії. Лоджії засклені двокамерними склопакетами, а також утеплені 10 см мінеральної вати, зашиті гіпсокартоном з шарами паро та гідроізоляції. Стіни у квартирах здаються вже поштукатурені. В кожному приміщенні проведена електророзводка на 4 розетки, вимикач і центральну точку точку освітлення. Представники забудовника подбали і про металеві двері у нашій оселі, а також вже встановили повірені лічильники на світло, газ та воду, що нині особливо актуально.

Вдале місце розташування, практичне планування, відмінне наповнення квартир, охайний та довговічний зовнішній вигляд будинку, власна інфраструктура, якісне облаштування під'їзду, і все це за доступною ціною - таким є комплекс унікальних переваг житлового комплексу "Ріверсайд" і для нашої родини це вже і мрії перетворилося на реальність! А чого чекаєте ви?! Хочу почути і від вас історію про те, як ви придбали ЖИТЛО СВОЄЇ МРІЇ!







На правах реклами