Ми у Facebook
29.03.2016, 11:00

Головного податківця Рівненщини розкритикували за думку про доходи від бурштину

1,5 мільярда гривень запланували отримати цього року у Держбюджет від видобутку бурштину. Цю суму начальник головного управління Державної фіскальної служби УКраїни у Рівненській області Дмитро Зайцев назвав "непідйомною".
Дмитро Зайцев

"Не знаю чим керувалися урядовці, але сьогодні 1,5 мільярда - це "непідйомна" сума, - написав у Фейсбук начальник головного управління Державної фіскальної служби УКраїни у Рівненській області Дмитро Зайцев. - У цій думці мене підтримала й керівник підприємства "Сонячне ремесло" Ольга Стрижова. Каже, що офіційно розвідані поклади бурштину в Україні складають 125 тонн, і навіть якщо їх видобути за рік, то цієї суми не назбирається. Спільно дійшли до висновку, що треба працювати над законодавством щодо видобутку бурштину і поліпшувати умови одержання підприємствами ліцензій, дозволів, відведень земельних ділянок і т.д".

Василь Яніцький: «Бурштинова мафія – це не лише місцеві старателі, потоки йдуть до столиці» [+ІНТЕРВ'Ю]

Його повідомлення розкритикували користувачі соцмереж:

Людмила Мошняга
Ха-ха-ха. Та вся ювелірна індустрія Європи і насамперед Польщі працює на поліському бурштині. Разом з тим чи є у наших митників задекларовано вивезення з України хоча б кілограма бурштину. Легалізуйте те, що постійно йде нелегально. і ви будете мати не 1,5, а 15 мільярдів!

Любов Романюк там покладів на сотні мільярдів доларів

Yaroslav Mirkovets
125000 кг*3000$*26.5=9.937.500.000 грн. / або 9,9 млрд грн.

На це Дмитро Зайцев пояснив, що він - не спеціаліст з видобутку бурштину, тому не знає, на скільки мільярдів покладів бурштину є. І додав, що висновок про суму надходжень він зробив після спілкування з представниками підприємств, які легально видобувають бурштин і сплачують податки.





На правах реклами