Ми у Facebook
01.04.2016, 21:00

Що робити, якщо діти ворогують між собою

Джерело фото: sevimlibala.com

Своїм досвідом рівняни поділилися у соцмережах.
Ні для кого не секрет, що більшість дітей, навіть у найбільш вихованих та "правильних" сім'ях, конфліктують між собою і деколи ці конфлікти переходять у серйозні протистояння. Чому так відбувається і як боротися з такою поведінкою? Саме з такою проблемою звернулася до "вилківчан" рівнянка, яка має дві доньки:

"Доброго дня, допоможіть порадою, може в когось щось подібне було... Ворогуванню між моїми доньками ( 8 і 9 років) не має меж, до такого що не знаю як це все описати. Таке враження, що готові повбивати одна одну, іноді розчепити не можу. І таке з самого дитинства, що одна , що друга тільки і чекає, щоб одна щось не те зробила, а інша вже біжить здавати. Сваряться постійно, і до такої агресії що капєц. Не розуміємо звідки це у них, завжди все було порівну як з покупками так і з увагою, ні одну не обділяємо. Говоримо з ними , пояснюємо, що вони для нас однаково дорогі, що не треба змагатися одна перед одною, що ми одна СІМ'Я і т. д. Вже страшно їх наодинці самих залишати."

Як вирішити одвічний конфлікт між дітьми - радили рівняни:

Яна Захарчук: "Займіть їх такою справою де результат вони будуть отримувати спільною взаємною роботою, повністю залежачи одна від одної, а результат завдання оцініть в похід на кіно чи інші забави...виховання насправді - це дуже складно, тому іноді треба включати мозок і приділяти ЩЕ більше часу, ніж зазвичай!"

Аня Мишкіна: "З сестрою різниця в 3 роки,ворогували до років 18,потім стали подругами)))напевно так в багатьох)потрібно просто це перерости)"

Natasha Vorobey: "Можливо у вас ставлення до кожної доньки різне (вам здається що все однакове, а насправді ні), а діти це відчувають і тому така ворожнеча."

Віта Пелих: "В мене аналогічно було з старшою сестрою!!! Сварилися постійно, і не в батьках чи в увазі була причина. Підросли і стали дійсно кращими подругами."

Роман Барабанов: "Що не кажіть, а вбивати одна одну- це перебір))).
Поговоріть з ними поодинці з кожною відверто, задаючи подібні питання типу "чому ти не любиш сестру?" і т.д., можете на диктофон записати розмову з кожною, і після відповіді включити запис з сестрою, якщо з ними поговорити з добром, щиро, то порозуміються. Просто так не може бути ворожнечі. З чогось це почалось,в любому випадку."

Лариса Ефименко: "Відправте обох в якийсь оздоровчий табір, щоб були постійно разом - без друзів і знайомих дітей. Жорстокий прийом, але дісно дієвий і допоможе бути згуртованими і більш дружніми, оскільки крім їх двох, нікого знайомого не буде."

Катерина Дроздова: "Я з братом не тільки сварилась, але й страшно билися!!! До синців і подряпин. Батьки як не старались, але нічого з цим немогли зробити. Але коли виросли і я одружилася, все змінилося. Він кожного дня до мене в гості ходив перший час. І дружимо)))"

Досвід рівнян може стати в нагоді не лише для мами, що звернулася за допомогою. Приклади викорінення конфліктної поведінки можете використати і для різностатевих дітей.

Статті до теми:

У якій школі Рівного діти мають найкращі знання

Де у Рівному купити розвиваючі іграшки для дітей

Як навчити дитину розпоряджатися грошима

Перелік корисних та цікавих книг для 10-річних





На правах реклами