Ми у Facebook
01.04.2016, 22:00

Поради батькам: Чи варто лікувати молочні зуби

Джерело фото: www.vermax.com.ua

Багато батьків вважають, що лікувати молочні зуби не потрібно, оскільки вони всеодно випадуть. Однак мало хто замислюється над тим, що молочні зуби хворіють тими ж хворобами, що і постійні і це може привести до ряду серйозних проблем.
Навіщо лікувати молочні зуби?

1. Карієс у дітей розвивається дуже швидко, це пов'язано з анатомічними особливостями дитячих зубів. Якщо ви помітили у дитини маленьку дірочку, варто негайно звернутися до лікаря, щоб полікувати зуб. В іншому випадку дірочка збільшиться і тоді зуб почне боліти, а від цього може запалитися нерв. В такому випадку доведеться уже лікувати не молочні зуби, а канали.

2. Якщо інфекція поширюється далі на кістку, може з'явиться флюс - джерело хронічної інфекції в організмі. При флюсі знижується загальний імунітет організму дитини, а у важких випадках гнійні запалення кістки можуть стати серйозною загрозою для життя дитини.

3. Під молочним зубом знаходиться зачаток постійного. Інфекція від молочного зуба може несприятливо вплинути на розвиток і прорізування постійного зуба в дитини.

4. Якщо хворий зуб довелося видалити, і це сталося за рік до прорізування постійного зуба, це може привести до того, що постійному зубу не вистачить місця через зубів поруч, які встигнуть за цей час зміститися. У підсумку це може призвести до того, що постійні зуби виростуть кривими.

Ну а для того, щоб уникнути проблем з молочними зубами, потрібно змалку вчити малюка до гігієни. Дитина повинна вміти правильно і ретельно чистити зуби, систематично відвідувати стоматолога. Візити до стоматолога варто здійснювати два рази в рік, а чистити зуби два рази на день. Пам'ятайте - від дій батьків залежить краса посмішки дитини.

За матеріалами: ivona.bigmir.net.

Статті до теми:

Де у Рівному купити розвиваючі іграшки для дітей

Перелік корисних та цікавих книг для 10-річних

Поради рівненським батькам: як навчити дитину плавати






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ