Ми у Facebook
02.04.2016, 19:30

На Млинівщині освятили меморіальну дошку загиблому односельцю

30 березня взяли відкрили та освятили меморіальну дошку загиблому в АТО млинівчанину, випускнику Млинівської районної гімназії, Кірисю Олексію.
Присутні дізналися сторінки біографії Героя, однокласник Олексія підполковник ЗСУ Олег Басалига поділився спогадами про зустріч на фронті зі своїм другом та побратимом, який не просив полегшення фронтових умов, а прагнув якнайкраще прислужитися Україні. Брат Юрій, також демобілізований боєць АТО, зазначив, що намагався вберегти Олексія від участі у воєнних діях, однак наполегливість і бажання бути потрібним своєму народові взяли верх – і Олексій пішов воювати.

БІЛЬШЕ новин району




Настоятель Свято-Михайлівського храму протоієрей Тарас Варварук, який особисто знав загиблого, зустрічався з ним як волонтер, після освячення меморіальної дошки виступив із промовою. Отець Тарас, зокрема, зазначив, що як і Олексій, чоловік Божий (у цей день Церква вшановує його пам'ять), відмовився від земних благ і людської слави, а захотів послужити Богові, чим удостоївся слави Божої, так і Кірись Олексій, який цього дня мав би відзначати 35-річчя від дня народження та день Ангела, відмовився від можливості жити у мирі та спокої зі своєю родиною, а пішов до війська, щоб свідомо виконати свій громадянський обов’язок, чим послужив народові і Україні. Отець Тарас також закликав започаткувати таку традицію: щорічно у цей день вшановувати пам’ять загиблого.

ФОТО - Млинів на старих фотографіях







На правах реклами