Ми у Facebook
03.04.2016, 18:30

Підсумки тижня: бурштинові війни на Рівненщині, смертельна ДТП та городні клопоти

Найбільше читачів ОГО цього тижня цікавили такі теми:

Підсумки тижня у фотографіях: 28 березня - 3 квітня


Бурштинові війни на Поліссі



30 березня в урочищі "Гальбин" орієнтовно 30 чоловік підпалили металевий вагончик, який використовувався як стаціонарний пост для забезпечення публічної безпеки і порядку. Постраждалі були з обох сторін.

Біля виїзду з урочища майже тисяча осіб у балаклавах і камуфльованому одязі, озброєні дерев’яними битами, камінням, палицями, заблокували дорогу поваленими деревами та чинили опір працівникам правоохоронних органів.

Розлючена юрба почала
кидати каміння та підручні засоби, стріляти, а також закликати до нанесення тілесних ушкоджень працівникам правоохоронних органів та до пошкодження службових автомобілів.





Внаслідок сутички постраждали десятеро поліцейських, із яких — 5 працівників спецпідрозділу, а решта — із Сарненського відділу поліції.





ВІДЕО: на Рівненщині за бурштин поранили сімох правоохоронців (+ ПОДРОБИЦІ)



Після того, як бурштиновий конфлікт набув всеукраїнського розголосу,
на Рівненщині вирішили створити штаб для оперативного реагування на ситуацію з незаконним видобутком бурштину.

"Керівництво Національної поліції України доручило структурним підрозділам НПУ, відповідальним за забезпечення публічної безпеки, розробку комплексу оперативно-профілактичних заходів, спрямованих на вирішення конфліктної ситуації, що склалася навколо незаконного видобутку бурштину у Сарненському районі Рівненської області", - йдеться у повідомленні Нацполіції.



Який район Рівненщини найбільше постраждав від нелегальних бурштинокопачів

Найменше від незаконних бурштинокопачів постраждав Березнівський район. Тут порушено 1,2 гектара землі. На другому місці - Рокитнівський з порушеною площею у 21,9 гектара. Третє місце займає Дубровицький район: 31,49 гектара.

Найбільше від старателів постраждали землі Сарненського - 397,7 гектара - та Володимирецького районів - 594 гектара.


Підсумки тижня у фотографіях: 28 березня - 3 квітня



Численні ДТП

У дорожньо-транспорній пригоді, що сталася на вулиці Дворецькій 29 березня, зіткнулися три автомобілі. Водій автомобіля "Dacia Logan" стверджує, що ДТП спричинив водій "Sonata", який зіткнувся з автомобілем служби охорони "Арсенал". Після чого автомобіль "Лада" протаранив і його автівку.







Ввечері, 30 березня до поліції надійшло повідомлення, що на вулиці Млинівська у Рівному трапилася дорожньо-транспортна пригода з потерпілими.

Правоохоронці встановили, що водій автомобіля "ЗАЗ 968", 46-річний рівнянин, виїхав на зустрічну смугу та зіткнувся із автомобілем "Nissan Maxima" під керуванням 49-річного жителя Рівненського району.



Від отриманих травм водій "Запорожця" помер на місці пригоди. Водій іномарки від госпіталізації відмовився.


На Рівненщині п'яний військовослужбовець потрапив у ДТП. Це трапилося ввечері 2 квітня поблизу села Три Копці Рівненського району.

Водій автомобіля "Ford Orion" наїхав на 50-річного військовослужбовця, жителя Харківської області, який раптово вийшов на проїжджу частину дороги.

Фото: Рівне Вечірнє
Фото: Рівне Вечірнє


За зовнішніми ознаками та зі слів очевидців, пішохід перебував у стані алкогольного сп'яніння. Однак остаточно рівень алкоголю в крові учасників ДТП встановлюватиме експертиза.


Трагедія на Рівненщині - жінка померла під час пологів, а її племінниця випала з вікна

На рівненському дитячому майданчику знайшли бойову гранату [Відео]


Підсумки тижня у фотографіях: 28 березня - 3 квітня



Весна: що робити в саду, городі, на дачі у квітні



Починається дачний сезон, гаряча пора садівників-городників. Плануючи грядки навесні, важливо враховувати, коли які культури треба саджати.

Посівний календар на квітень 2016:

3 квітня, неділя. Місяць у знаку Водолія/Риб, спадає, четверта (остання) чверть. Несприятливий день для садіння, сівби, пересадки рослин (будуть рости кволими, захворіють чи засохнуть взагалі).

Сад і город: які рослини друзі, а які - вороги

4 квітня, понеділок. Місяць у знаку Риб, спадає, четверта (остання) чверть. Добре сіяти редиску, редьку, буряки, цибулю-ріпку, яровий часник, ранню моркву, кореневу петрушку та пастернак, садити розсаду кореневої селери. Можна садити ранню картоплю, бульбові та цибулинні квіти. Садівники та дачники завершують обрізання та щеплення дерев і ягідних кущів. Вдалий день для обробки грядок та квітників, поливу і внесення добрив під корінь.

5 квітня, вівторок. Місяць у знаку Риб/Овна, спадає, четверта чверть. Ідеальний день для садіння пророщеної ранньої картоплі, поливу та обприскування будь-яких рослин. Можна посіяти різну салатну та пряну зелень (салат, шпинат, щавель, рукола, кріп). Якщо є така необхідність, пікірують і висаджують під плівку розсаду капусти. Читати далі



Обприскуємо плодові дерева і кущі навесні [+ПОРАДИ]

Навесні необхідно дбати про захист плодових дерев у саду. Одним із найефективніших профілактичних заходів є обприскування плодових дерев і кущів бордоською рідиною.

Наприклад, не можна проводити обробку при високій вологості і температурі повітря, щоб не обпекти рослини. Бажано обприскувати дерева звечора... Читати далі


Скільки вихідних буде на Великдень 2016





На правах реклами