Ми у Facebook
06.04.2016, 08:30

Пікет перевізника у Рівному знизив ціну на проїзд пенсіонерам удвічі

Тож замість 8 гривень, як хотів з них брати перевізник, платитимуть лише 4.
Як писав портал ОГО, пенсіонери влаштували пікет через перевізника, який їздить за маршрутом "Рівне-Новоукраїнка". Адже цією маршруткою добираються до своїх дачних ділянок.

- Проблема виникла тому, що держава не компенсує витрати на проїзд пільговиків перевізникам,
- пояснив президент громадської організації "Союз перевізників" Валентин Демчук. - Хоча зобов'язує возити їх на приміських маршрутах безкоштовно. Новим законом держава переклала обов'язок фінансувати перевезення пільговиків на місцеві бюджети, а в них нема таких коштів. Тож в результаті ні держава, ні місцеві бюджети не фінансують проїзд пільговиків. Тому було вирішено, що дев'ять пільгових категорій возимо безкоштовно: це учасники АТО, інваліди І та ІІ груп, діти-інваліди, сироти та інші. Решта - вимушені платити.


На Рівненщині у двір бурштинокопачу кинули дві гранати


За словами п. Демчука, на садові ділянки їздять переважно пільговики, зокрема пенсіонери. І перевізнику, який їздить до Новоукраїнки, торік за їх перевезення держава не повернула 200 тисяч гривень, і цього року вже заборгувала близько 250 тисяч. Саме тому він вирішив брати з пенсіонерів повну плату за проїзд - 8 гривень, а не 3, як досі. Але в результаті спілкування з пенсіонерами-протестувальниками, зваживши на їхні невеликі пенсії - близько 1400 гривень, перевізник вирішив встановити плату за проїзд 4 гривні, тобто на 1 гривню більше ніж досі. Вона буде такою до кінця місяця. Якщо держава не вирішить проблему з пільговими перевезеннями, плату підвищать ще на 1 гривню.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ