Ми у Facebook
06.04.2016, 20:00

Як упіймати велику щуку: секрети весняного лову від рівненських рибалок

З 1 квітня на Рівненщині стартувала нерестова заборона. Відтепер рибалки обмежені як у використанні засобів вилову риби, так і у місцях риболовлі, адже вудити дозволено лише з берега.
До того ж, робити це можна лише за межами нерестовищ — тобто мілководних, зарослих м’якою водною рослинністю або закорчованих ділянок водойм; глибоководних ділянок водойм з турбулентним рухом води, кам’янистим та піщаним дном; стариць, заплав та заливних на річках, озерах, водосховищах та інших водоймах. Однак період заборони для справжнього любителя риболовлі - не привід нудьгувати.

Звісно, човен та більшість снастей потрібно заховати до старту сезону. Однак і з єдиним спінінгом та блешнею можна здобути улов, який вас неаябик потішить.

Досвідчений рівненський рибалка Іван Власюк переконує, що саме весна — найвдаліший час для вилову щуки. Адже перед початком нересту річкова хижачка прагне як слід “нажертися”, тому охоче клюватиме навіть у не надто вправного рибалки. Запорука успіху — не лише правильний вибір водойми, а й насадки, волосіні та навіть котушки. Вода має бути уже достатньо прозорою, без каламуті, характерної для ранньої весни періоду танення. Слід пам'ятати, що навесні зачепів буває більше, та й звільняти снасть від них значно важче. Тому і вудилище спінінга, і волосінь мають бути достатньо міцними. Волосінь ліпше взяти навіть плетену. Знадобиться і важка інерційна котушка.

А ось із насадками доведеться поекспериментувати. Найчастіше цієї пори щука виявляє цікавість до блискучої блешні середнього розміру, зауважує з власного досвіду Іван Власюк. Однак, може стати у нагоді і воблер, зокрема, із блискітками. Тож підбирати приманку варто уже на місці, роблячи по кілька десятків проводок то з однією, то з іншою і спостерігаючи.

Варто пам'ятати, що величина улову залежить, в тому числі, і від глибини, на якій ви будете робити проводки. Більша щука зазвичай гуляє на 3-4 метри під водою, тож враховуйте цю деталь, роблячи закиди.
Не останню роль відіграє у справі вилову щуки й погода. Найкраще сприятиме тихий ясний день, підказує рибалка Іван Власюк. І запевняє: дотримавши вищеперлічених нехитрих умов, ви маєте усі шанси на незабутній улов без будь-яких додаткових риболовецьких засобів.
Тож ні хвоста вам, ні луски! І будьте дбайливими до природи, дотримуйте усіх правил нерестового періоду, встановлених Рівнерибохороною.





На правах реклами