Ми у Facebook
09.04.2016, 14:00

На кордоні з Білоруссю незаконно рубають ліс

Днями на Рівненщині прикордонники відділів “Вичівка” та “Березове” Луцького загону виявили дві незаконні вирубки ділового лісу.
Так, у Зарічненському районі прикордонний наряд затримав трьох місцевих мешканців с.Бродниця, які незаконно вирубали понад 2 кубометри ділової, тобто придатної для будівництва та виробництва різних товарів, сосни. До того ж ці мешканці перебували у прикордонній зоні без документів.

Правопорушників оштрафували на 170 гривень кожного. Окрім цього, лісівники оцінили збитки за порубані дерева у 16 тисяч гривень. І справа нині направлена до суду.

У Рокитнівському районі прикордонний патруль у взаємодії з білоруськими колегами виявив місця вирубки біля кордону на території України та Білорусі.

Про це повідомив помічник начальника загону – начальник прес-служби Олег ЛИЧКОВСЬКИЙ.


Рівненські прикордонники застерігають: у Білорусі стріляють


Кілька місяців тому “ОГО” писала, що білоруська сторона висловила занепокоєння великою кількістю українських браконьєрів, які заготовляють на території сусідньої держави дрова. Може виникнути ситуація, що білоруси переглянуть домовленості про офіційний тимчасовий перетин кордону меншанців прикордонних населених пунктів у трьох місцях пропуску Березове", "Дроздинь" та "Познань" і не дозволять збирати на своїй території ягоди та гриби.

Які документи потрібні для в'їзду в Білорусь

Державна прикордонна служба України попереджає про адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення як українського так і білоруського законодавства в сфері охорони державного кордону та природних ресурсів.





На правах реклами