Ми у Facebook
10.04.2016, 13:30

У Рівному відкрили першу в Україні Арт-галерею ковальства

На свято Благовіщення у Рівному відбулася знакова подія — відкриття Арт-галереї ковальства. Таким унікальним заходом місто завдячує директору підприємства “Рівнебудпостач” Ніні Кроці.
Ніна Крока відома у Рівному завдяки своєму захопленню ковальством. Ковані фігури, що можна побачити по всьому місту, — саме її заслуга. Цікавий щорічний фестиваль “Коване серце України” у Рівному теж проводять завдяки ініціативі пані Ніни. А відтепер у поціновувачів справжнього мистецтва з'явиться ще одне місце для корисного проведення вільного часу — Арт-галерея ковальства.

Більше фото з відкриття

– Так сталося, що своє життя я пов’язала з металом. Навіть моє дівоче прізвище Коваль. Напевно, серед моїх предків були ковалі, – розповідає Ніна Крока. – Думаю, що саме від предків мені передалась безмежна любов до металу. Цією любов'ю я хочу ділитися з людьми, тому й ми відкриваємо галерею ковальства.



Колекція для галереї збиралася не один рік, але окремі експонати просто простоювали по кабінетах, деякі взагалі зберігалися на горищі чи у шафах, бо для них банально не вистачало місця. Від того й виникла у Ніни Юріївни ідея: не ховати цю захоплюючу красу, а дати милуватися нею людям. Тоді й з'явилися у Рівному “Ковальські витребеньки”. Проте, як розповідає сама пані Ніна, у “витребеньках”, забракло місця, щоб вмістити всю колекцію, а знову ховати красу не хотілося, тому потрібно було шукати нове приміщення.



Галерея ковальства – перша в Україні, і це велике досягнення для міста. На відкриття зібралися почесні гості, які захоплювалися проробленою роботою Ніни Юріївни й висловлювали їй щирі вітання. Привітала Ніну Кроку й Галина Кульчинська, заступник міського голови Рівного:

– Коли Ніна Крока прийшла до нас з ідеєю провести у Рівному перший фестиваль ковальського мистецтва, ми відразу зрозуміли, що це буде грандіозна подія, а не разова акція. Адже будь-яка справа буде успішною, якщо за нею стоїть живе людське серце і натхнення. А енергія цієї жінки та її натхнення – це запорука її успіху. Я впевнена, що успішною стане і галерея, яку сьогодні відкрили.

Більше фото з відкриття



Від міського голови Рівного Володимира Хомка Галина Кульчицька передала пані Ніні великий букет білих троянд та найщиріші вітання.






На правах реклами