Ми у Facebook
11.04.2016, 11:45

На Рівненщині з відходів вироблятимуть електроенергію

На міському полігоні твердих побутових відходів (біля хутора Нарада на території Шпанівської сільської ради), будуть виробляти електроенергію з біогазу.
Це стане можливим завдяки підписаному сьогодні між Рівненською міською радою та “ТзОВ “Мастер енерго Інвест” (м.Київ) договору оренди земельної ділянки, на якій за кошти інвестора буде встановлено блочно-модульну теплоелектростанцію, що вже незабаром вироблятиме до 1 МВт електроенергії та 1,2 МВт теплової енергії.

Як зателефонувати у Рівненську облдержадміністрацію

За словами міського голови Володимира Хомка над проблемою полігону ТПВ у Рівному влада працює постійно, однак всі попередні спроби налагодити виробництво біогазу з тих чи інших не були успішними.

“Необхідно до цього питання підходити по європейським стандартам. Головне для нас це вирішити екологічні проблеми. Я твердо переконаний, що інвестор з яким ми сьогодні підписуємо договір справиться з цією задачею, а міська влада якомога максимально сприятиме у якнайшвидшому запуску цього проекту”, - зазначив Володимир Хомко.


В свою чергу, Секретар міської ради Олексій Муляренко повідомив, що виробництво біогазу в Рівному дасть можливість вирішити декілька проблем відразу.

Мешканці Рівненщини погрожують перекрити трасу (ФОТО)

“Перш за все, це призведе до значного зменшення негативного впливу на навколишнє природне середовище. Також припиняться регулярні пожежі на сміттєзвалищі, та суттєво знизиться загазованість повітря у навколишніх населених пунктах. Іншим не менш важливим чинником є самі інвестиції в місто. Адже це дасть змогу створити нові робочі місця та додаткові надходження до бюджету у вигляді сплати податків”, - наголосив Олексій Муляренко.

За матеріалами відділу інформаційно-аналітичного забезпечення

виконавчого комітету Рівненської міської ради





На правах реклами