Ми у Facebook
14.05.2016, 12:30

Що робити, якщо у вас вкрали телефон?

Нещодавно у Рівному сталося пограбування крамниці з мобільними телефонами. Однак правоохоронці обіцяють знайти вкрадене, бо мають інформацію, яка полегшить пошуки.
Як повідомила начальник відділу комунікацій головного управління національної поліції в Рівненській області Інна Березовська , власник крамниці передав правоохоронцям IMEI-коди викрадених телефонів. І саме це значно полегшить розслідування цієї справи.

IMEI-код — унікальний серійний номер мобільного пристрою, який встановлюється заводом- виробнком і складається з 15 цифр. Код необхідний для реєстрації телефону в мобільній мережі.

Цей же унікальний код стане у нагоді, якщо з вами сталася прикрість і ваш телефон викрали.

У центрі Рівного позашляховик врізався в авто та протаранив огорожу (+ВІДЕО)

Відразу після того, як ви виявили, що телефон поцупили, необхідно звернутися до правоохоронців і написати заяву. Її зареєструють в єдиному реєстрі досудових розслідувань (варто, як радять юристи, у чергового запитати реєстраційний номер, аби потім дізнатися, кого призначили слідчим). Після цього відкриють кримінальне провадження. Правоохоронцям слід повідомити IMEI-код свого телефону, що значно полегшить розслідування. Тому краще про всяк випадок знати унікальний код вашого телефону.

У Рівному врятували від загибелі у власній квартирі ветерана-фронтовик
а

Як правило, код зазначається на коробці або в інструкції до телефону. Також дізнатися код можна натиснувши на телефоні комбінацію клавіш «*#06#».

За словами Інни Березовської, слідчий, який займатиметься пошуком зловмисників, також може доручити іншим правоохоронним службам провадити слідчі дії.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ