Ми у Facebook
11.04.2016, 14:30

У Рівненському інституті Київського університету права угорські науковці провели майстер-клас

У РІ КУП НАНУ перебував із візитом ректор Мішкольцького університету професор Андрош Торма. Візит відбувся у рамках міжнародних проектів, які активно втілюються у життя зусиллями ректора Юрія Ладиславовича Бошицького.


Професор Андрош Торма зустрівся із студентським активом інституту, відповів на безліч запитань, які стосувалися організації навчання та дозвілля студентів, наукової діяльності та можливостей професійної самореалізації. Поважний гість підкреслив, що Мішкольц ‒ це найбільше місто на північному сході Угорщини, четверте за кількістю жителів після Будапешта, Дебрецена і Сегеди, а університет Мішкольца є найбільшим університетом північної Угорщини і науковим центром важливого значення не лише на регіональному, а й на національному рівнях. Він налічує вісім структурних підрозділів: факультет геології та інженерії, факультет матеріалознавства та металургійної інженерії, факультет машинобудування та наукової інформатики, факультет економіки, факультет мистецтв, факультет охорони здоров'я та інститут музики імені Бéла Бартóка, а також юридичний факультет. Власне перспективи розвитку юриспруденції за кордоном і викликали найбільше пожвавлення серед студентів.

У Рівненському інституті КУП НАНУ відбулася церемонія відкриття студентської каплички на честь святителя Петра Могили




Пан Торма також провів майстер-клас, присвячений сучасному адміністративно-територіальному устрою Угорщини. Він наголосив, що в адміністративно-територіальному відношенні країна ділиться на 19 областей (медье) та м. Будапешт, що має спеціальний статус. Нині діюча в Угорщині Конституція 1949 року є першою в її історії формально-юридичною конституцією. Причому її зміст зараз змінено практично повністю, в результаті чого Основний Закон перетворився в зразковий західно-демократичний. Остання редакція Конституції приймалася в 1989-1990 рр. у зв'язку з ліквідацією соціалістичного ладу і відповідної йому політичної системи. За формою правління Угорщина являє собою парламентську республіку. Політичний режим Угорщини ‒ демократичний.



Після завершення майстер-класу відбулася екскурсія інститутом, яку провів керуючий справами РІ КУП НАНУ Володимир Леонович Якимчук. Незабутні враження у зарубіжного гостя викликала також екскурсія до Дубенського замку.
Ця зустріч вкотре ствердила актуальність обраного університетом європейського вектора академічного розвитку.





У Рівненському інституті КУП НАНУ обговорили реформування усіх механізмів держави










На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ