Ми у Facebook
11.04.2016, 13:15

Яценюк подав у відставку. Яким буде новий Кабмін?

Арсеній Яценюк написав заяву на звільнення.
Про це повідомляє “Українська правда”. Лідер парламентської фракції "Народний фронт" Максим Бурбак передав спікеру Володимиру Гройсману заяву прем’єра Арсенія Яценюка про відставку. Зробив він це у понеділок, під час погоджувальної ради. Гройсман відразу передав цю заяву у апарат.

Арсеній Яценюк подав у відставку ще у неділю 10 квітня. Лідер парламентської фракції Максим Бурбак назвав це вчинком вольової людини.

Американські школи: читання на килимку, батьки на уроках і гавайські танці

І хоча парламент визначатиметься із підтримкою цього рішення, “Українська правда” опублікувала можливий склад нового Кабміну.

Арсен Аваков, Павло Петренко й В’ячеслав Кириленко, найімовірніше, залишаться у новому Кабінеті міністрів. Кабмін може очолити Володимир Гройсман.

Міністерство молоді та спорту продовжить очолювати Ігор Жданов.

Чотири міністри: внутрішніх справ, юстиції, культури, освіти й інфраструктури – квота партії Арсенія Яценюка "Народний фронт".

Щороку українці привозять з-за кордону близько третини Державного бюджету

Юлія Ковалів може стати міністром економіки. На цю ж посаду претендує сила Олега Ляшка, але Радикальна партія вийшла із перемовин стосовно коаліції.


Міністерство освіти може очолити Лілія Гриневич.

У Міністерство інфраструктури розглядається кандидатура Максима Бурбака. Проте це міністерство може очолити і Володимир Омелян, нинішній заступник Андрія Пивоварського.

На посаду міністра охорони здоров’я просувають Дмитра Шимківа.

Депутатка Іванна Клімпуш-Цинцадзе може стати віце-прем'єром з євроінтеграції. Крім того, передбачають, що віце-прем’єром може стати хтось із оточення чинного голови Верховної Ради.

На посаду міністра фінансів кандидатури поки немає.

Крім того, не виключено, що головою Адміністрації Президента може стати очільник Одеської області Міхеіл Саакашвілі у разі, якщо чинний голова АП Борис Ложкін піде в Кабмін. Сам Саакашвілі повідомив, що був на Банковій і вів якісь переговори.

Рівняни, у тому числі і політики з Рівненщини активно обговорюють цю новину у соцмережах.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ