Ми у Facebook
11.04.2016, 20:00

Як рибалити на коропа у квітні

Теплі квітневі дні та наближення нересту, який розпочнеться у травні, спонукають коропа, що вже оклигав після кисневого голодування, активно харчуватися. Досвідчений рівненський рибалка Володимир Грицюк зазначає, що саме нині - найвдаліший час для вилову сазана.
Адже і під час нересту, і кілька тижнів потому, доки риба відпочиватиме, такого кльову уже не дочекаєшся. Для успішної риболовлі Володимир Грицюк радить обирати погожі теплі дні, оскільки дощі та низький атмосферний тиск вкрай несприятливі для вилову коропа. Також рибалка зауважує, що навряд чи є сенс вибиратися на світанку: як правило найкраще цієї пори року короп клює пополудні і аж до настання темряви.

Шість причин одружитися після 30-ти

Щодо місць вилову, то, попри поширений міф про клювання коропа навесні виключно на мілководді, де найкраще прогрілася вода, Володимир Грицюк із власного досвіду пропонує вирушати на звичні рибні місця літньої риболовлі. Адже риба наразі чимало рухається і хоча й любить погрітися, однак не залишається на одному місці.

Як упіймати велику щуку: секрети весняного лову від рівненських рибалок

Звісно, для гарного улову майбутню здобич варто підгодувати. Рибалка зі стажем Володимир Грицюк радить нежирний прикорм, наприклад, макуху, із неодмінним додаванням “м'яса” - мотиля або опариша. Однак, важливо не переборщити із кількістю. Прикорму потрібно удвічі менше, ніж улітку. Як насадка цілком підійде черв'як, або ж крупи - кукурудза або перловка.

Наостанок Володимир Грицюк застерігає: попри простоту підходу до квітневої риболовлі на коропа, саме цієї пори він часто поводиться непередбачувано. Тож рибалкам, нарівні зі знаннями, знадобиться ще й трохи кмітливості та удачі.





На правах реклами