Ми у Facebook
12.04.2016, 21:30

Лабрадор: плюси та мінуси породи

Лабрадор вважається однією з найдобріших собак у світі. Але чи справді ця порода така ідеальна? Чи може лабрадор напасти на людину? Відповіді шукав портал "ОГО".
Лабрадор і справді вважається однією з найзатребуваніших собак у світі. Лабрадори - найращі мисливці, поводирі для сліпих та друзі для дітей. Саме ці собаки досить добрі і поступливі, мають високий інтелект та легко вчаться. Вони завжди віддані своїм власникам, готові захищати їх у будь-якій ситуації.

Як доглядати за новонародженими тваринами: поради від рівненської волонтерки [+Фото]

Водночас лабрадори не переносять самотності, можуть втікати у пошуках пригод. Вважається, що ця порода позбавлена будь-якої агресії і просто створена для дітей. Та, незважаючи на всі позитивні характеристики, у Рівному лабрадор напав на 10-річного хлопчика.

Що могло послужити причиною такої поведінки? Відповідали на це питання користувачі соцмереж:

"Будь-яка собака може вкусити людину, особливо якщо її виховували! Все залежить від господаря!"

"Так, будь-яка вихована собака ніколи не вкусить людину (не нападе на нього) без спеціальної команди. Навіть на провокації не буде піддаватися. Думаю, що розумниці-лабрікі тут не виняток. Інша справа, що якщо вихованням собаки не займатися взагалі або робити це несерйозно, поверхово ... але результат непередбачуваний."

"Ще як кусається!!! Мене захищає від ВСІХ! Нікого не підпускає...Ми його дресирували, він вихований, але як чужа людина до мене доторкається, то все...порве"

Для того, щоб лабрадори не проявляли агресію, фахівці радять відповідально ставитися до виховання улюбленців. Розпочинати цей процес варто, коли песик ще зовсім маленький - тоді він більш гнучкий та піддатливий до дресирування. Не забувайте, що лабрадори потребують постійного догляду та уваги, пояснень і повчань. Якщо ви будете дійсно відповідально ставитися до свого улюбленця - випадки прояву агресії просто виключені.

Дбайте про свого улюбленця: золоті правила для власників собак

Що могло спровокувати агресивну поведінку лабрадора у Рівному - досі не відомо. Але якби собаку виховували правильно і дбали про нього - він став би найкращим захисником для дитини, а не нападником!

Пам'ятайте - ми несемо відповідальність за тих, кого приручили!

Коментарі з сайту: qc.zao.com.ua.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ