Ми у Facebook
13.04.2016, 15:00

"Устя - не Десна: лайно не проковтне", - мер Рівного про річку міста

Міський голова Рівного Володимир Хомко на засіданні Рівненського міськвиконкому порушив проблему забруднення річки Устя.

- Була б наша річка ширшою як, наприклад, Десна, то змогла б проковтнути усе те лайно, яке ми у неї зливаємо,
- зауважив Володимир Хомко.

Рівняни обурені тим, що в області немає вакцини від сказу

За словами очільника Рівного, це не єдина проблема, властива річці Рівного, також складнощі створює і забудова заплави річки, яка почалася ще в 90-х роках і обкладання берегів бетонними плитами.

"Рівнеазот" збільшив виробництво добрив

Для запобігання забрудненню Усті міська влада запланувала здійснити низку заходів: ремонт шлюзу поблизу кафе “Венеція”, ремонт бетонних плит на берегах річки, у яких виявили тріщини, будівництво нових каналізаційних систем. Шлюз, за словами міського голови, планують відремонтувати за весняно-літній період цього року. А бетонні плити зможуть ремонтувати, коли стане тепліше, бо тріщини у них - в місцях, занурених у воду. Тож до ремонтних робіт доведеться залучати водолазів, а для них вода у річці нині захолодна.

Тож поки займуться прибиранням берегів річки. Робитимуть це чиновники. Заступник міського голови Олексій Хмилецький запросив членів Рівненського міськвиконкому на толоку 22 квітня.





На правах реклами