Ми у Facebook
13.04.2016, 18:00

Торішній збиток п'яти газорозподільних компаній України перевищив півмільярда гривень

Минулого тижня - з 4 по 8 квітня - відбулися збори акціонерів п'яти газорозподільних компаній. Всі вони завершили минулий році зі збитками, загальна сума яких склала понад 500 млн грн.
Головними причинами фінансових втрат є значне скорочення обсягів транспортування газу (через падіння попиту на нього) і невиправдано занижені тарифи (при їх затвердженні не було враховано темп скорочення транспортування газу).

У період з 4 по 8 квітня збори акціонерів провели ПАТ «Вінницягаз», ПАТ «Київоблгаз», ПАТ «Житомиргаз», ПАТ «Волиньгаз» та ПАТ «Рівнегаз». Основний підсумок зборів - робота компаній в 2015 році призвела до збитків.

«Рівнегаз» завершив 2015 рік зі збитком 83 мільйони гривень

Збитки склали:

ПАТ «Київоблгаз» - 186 млн грн

ПАТ «Волиньгаз» - 155 млн грн

ПАТ «Рівнегаз» - 83 млн грн

ПАТ «Житомиргаз» - 57 млн ​​грн

ПАТ «Вінницягаз» - 20 млн грн

Передати показання лічильника газу рівняни можуть через СМС

Керівництво всіх компаній в своїх звітах вказало на значне скорочення обсягів транспортування газу (від 18 до 21% в порівнянні з 2014 роком), неадекватність встановлених тарифів, інфляцію і дефіцит тарифної виручки, що виник в зв'язку з цим.

Раніше ПАТ «Львівгаз», ПАТ «Івано-Франківсьгаз» і ПАТ «Хмельніцькгаз» повідомили про збитки за минулий рік на суму 200 млн грн, 130 млн грн і 44 млн грн відповідно.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ