Ми у Facebook
13.04.2016, 18:30

У Рівненському музеї покажуть виставку відомого архітектора

Виставка «Життя в архітектурі» присвячена 65-річчю від дня народження Миколи Петровича Пасічника.
18 квітня 2016 року о 16 годині у виставковій залі Рівненського обласного краєзнавчого музею відбудеться відкриття другої виставки творчих здобутків заслуженого архітектора України, лауреата Державної премії в галузі архітектури, голови обласної організації Національної Спілки Архітекторів України (НСАУ) Миколи Петровича Пасічника «Життя в архітектурі», присвяченої 65-річчю від дня народження.

ФОТО: День птахів у Рівненському зоопарку

На виставці будуть представлені як реалізовані проекти, так і нові архітектурні ідеї. Частину експозицій займатимуть графічні роботи Миколи Петровича за останні пʼять років. На малюнках відтворені враження не тільки від подорожей країнами світу, але і відвідування об’єктів культурної спадщини України та Рівненщини: Острога, Пересопниці, Клеваня
Пасічник М.П. – корінний рівнянин. Після закінчення ЗОШ № 18 і художньої школи вступив до Львівського політехнічного інституту на архітектурний факультет. Здобувши вищу освіту у 1973 році, повернувся у рідне місто. Розпочав трудову діяльність у Рівненському філіалі «Діпромісто». З 1985 року – головний архітектор Рівного. З 1990 по 1998 роки – заступник начальника управління містобудування та архітектури Рівненської облдержадміністрації. З 1998 по 2006 рік – заступник міського голови Рівного, головний архітектор міста. Займався викладацькою роботою, обіймаючи посаду доцента на кафедрі архітектури Національного університету водного господарства та природокористування.

Творчий доробок Миколи Петровича як архітектора – це забудова центральної частини вулиці Соборної від Театральної площі до органного залу, сквер і памʼятник Марії Несвицької – патронеси міста, центральний майдан Незалежності, житловий район Ювілейний, памʼятники Климу Савурі та Уласу Самчуку, церква святого Миколая, Калиновий острів, Vip-номери «Кораблик» та Шевченківська світлиця у санаторії «Червона калина».

До Рівного з концертом їде фронтмен гурту "МЕРІ"

М.П.Пасічник – учасник Міжнародних та Всеукраїнських виставок. Нагороджений грамотою Президії Верховної Ради УРСР, срібною медаллю Виставки досягнень народного господарства СРСР, нагрудними знаками І і ІІ ступенів «Почесний працівник будівництва та архітектури».

Захоплення – живопис, подорожі.
Творче кредо Миколи Петровича – «Архітектура – це мистецтво».





На правах реклами