Ми у Facebook
15.04.2016, 18:00

На Рівненщині вшанують Героя України

На Рівненщині вшановують пам'ять Героя України, науковця Бориса Возницького.
Цьогоріч 90-річчя від дня народження уродженця Дубенщини, Героя України, академіка Української академії мистецтв, мистецтвознавця та почесного громадянина міста Дубно Бориса Возницького відзначають на всеукраїнському рівні.

Тож пам’ятні заходи відбудуться і на Рівненщині.

Так, сьогодні 15 квітня, у Рівному відбулися музейні читання, де звучатимуть спогади про науковця, його внесок у музейну справу.

Вшанують Бориса Возницького і на батьківщині відомого науковця – у Дубенському районі.

Завтра у центральному парку Рівного - відкриття сезону


16 і 18 квітня у Свято-Покровському соборі Дубно та в каплиці Дубенського замку звершаться поминальні богослужіння.

Також 18 квітня у міському Будинку дітей та молоді заплановано презентацію кінофільму та художньо-документальної повісті-есе М.Пшеничного «Подзвін Золотої Підкови». Тут же упродовж цього дня діятиме виставка робіт учнів та викладачів художнього відділу місцевої школи мистецтв та дубенського коледжу культури та мистецтв РДГУ до 90-річчя з дня народження Бориса Возницького.

21 квітня заплановано проведення наукової історико-краєзнавчої конференції «Лицар ордену культури», що розпочнеться в палаці Любомирських Дубенського замку, де відбудеться спецпогашення марки та конверта, присвячених пам’яті Бориса Возницького, та перегляд фрагментів фільму про нього. Під час другого пленарного засідання конференції, що проходитиме на базі дубенської ЗОШ №1, планується відкриття виставки про життя та творчість науковця, а також перегляд театралізованого дійства «Фрагменти життя Бориса Возницького».

Чарівних рівнянок запрошують до участі в конкурсі "Дівчина-весна"

Уже 22 квітня в Дубенському історико-культурному заповіднику підведуть підсумки міського конкурсу творчих проектів-досліджень «Велетень думки і праці», присвячених життю й творчості Б.Г.Возницького.

План заходів з відзначення 90-річчя з дня народження Героя України, академіка, Почесного громадянина міста Дубно Бориса Возницького.






На правах реклами