Ми у Facebook
20.04.2016, 09:20

Рівнян запрошують у паломництво до Святої Землі

Слова «Свята Земля» наповнені особливим змістом для кожної православної людини. Існує багато країн, відомих своєю цікавою історією, багатою природою, культурою. Але на всій планеті є тільки одна Свята Земля і відвідати ці історичні місця запрошують рівнян.
З прадавніх часів віруючі, які жили у різних країнах, бажаючи своїми власними очима побачити місця, де жив та постраждав Господь Ісус Христос, вирушали у мандрівку до Святої Землі. На той час такі паломництва могли тривати роками. Зараз, за допомогою сучасних засобів сполучення, це стало набагато простіше, і звершити паломництво до Ізраїлю, де залишилися дорогі кожній віруючій людині святині, можна за декілька днів.


Рівненські паломники відвідали святу гору Афон


- Найбільш відомі та визначні місця на Святій Землі, відомі зі Святого Писання Нового Завіту та з церковного Передання, історично належать Єрусалимській Православній Церкві. Це найдревніша з Помісних Церков, вона була заснована Самим Господом Ісусом Христом. Церква Єрусалима з повним правом може вважатися Матір’ю всіх християнських Церков, - розповідає клірик Свято-Покровського кафедрального собору міста Рівне, прот. Миколай КАПІТУЛА.

Ось уже тисячі років не висихає потік паломників до місць земного життя Господа Ісуса Христа. Навіть для тих людей, які не бували там, Свята Земля є часткою їхнього серця, якщо часткою їхнього серця є Священна історія спасіння.

Рівнянин написав вірш на Святій горі Афон

Паломницький центр «Воскресіння», з благословення архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона 16 – 23 травня організовує паломництво до Святої Землі.


Під час прощі паломники відвідають: Єрусалим, Вифлеєм, Назарет, Канну Галилейську, Єрихон, Гору Блаженств, монастирі Юдейської пустелі та інші святині. Також буде можливість зануритись в річці Йордан та відпочити на Галилейському та Середземному морі.

Пожертва 780 у.о

Паломництво відбудеться під духовною опікою священиків.

Запис та довідки за телефонами: (097) 481-89-20 протоієрей Миколай Капітула; (097) 639-71-36, (066) 879-61-35 протоієрей Василій Рудніцький





На правах реклами