Ми у Facebook
20.04.2016, 21:30

Топ-10 домашніх добрив для кімнатних рослин

Ні для кого не секрет, що більшість жінок люблять вирощувати кімнатні рослини. А ще більше задоволення "зелені улюбленці" приносять тоді, коли не хворіють і радують нас своїм цвітом. Ну а для того, щоб ваші квіточки і справді були здоровими та мали гарний вигляд, час від часу їх варто підгодовувати.
Для підгодівлі кімнатних рослин не обов'язково бігти в магазин і купувати імпортні добрива. Їх ви можете приготувати і самі:

1. Майже всі кімнатні рослини люблять цукор, особливо кактуси. Тому найпростішим добривом для них може стати солодка вода (0,5 ч.л. цукру на 0,5 склянки води). Можна також перед поливом посипати поверхню грунту цукровим піском (1 ч.л. цукрового піску на горщик діаметром 10 см).

2. Касторова олія - хороший варіант добрива для підгодівлі красивоквітучих рослин. Для приготування добрива до 1 л води додайте 1 ч.л. касторової олії. Особливо ефективна така пдгодівля в період зав'язування бутонів.

3. Для профілактики хвороб та в якості харчування кімнатних рослин добре підходить і деревна зола. Для приготування добрива 1 ст.л. золи залийте 1 л гарячої води і лишіть на тиждень іноді перемішуючи. Поливати таким розчином рослини слід 1 раз на 10 днів.

4. Підгодовувати кімнатні рослини можна і настоєм зі шкоринок цитрусових. Просто залийте шкірки водою і залиште на добу.

5. Для підвищення імунітету кімнатних рослин добре обприскувати їх розчином аспірину (1 таблетка на 1 л води).

6. Багатьом кімнатним рослинам підходить і сік алоє. Для підгодівлі розведіть 1 ч.л. в 1,5 л води.

7. Спеціально для фікусів можете приготувати солодкий розчин (1 ч.л. цукру на 1 л води) або протирати їх листя молоком.

8. Здоров'я та краси вашим рослинам додасть грибний настій. Для цього треба замочити їстівні гриби у воді в співвідношенні 1:1 і лишити їх на добу. Після цього настояну воду злийте і залийте гриби чистою. Через добу можете поливати рослини.

9. Для фіалок можете підготувати наступне добриво: 1 ампулу вітаміну В12 додайте до 1 л відстояної води. Підгодовуйте фіалки цим розчином 2 рази в місяць.

10. Для пересадки рослин добре використовувати бананову шкірку. Поверх дренажного шару розмістіть шар дрібно нарізаної бананової шкірки, присипте її грунтом і пересаджуйте туди свою квітку.

Статті до теми:

Поради господиням: як і коли садити полуниці

Як виростити орхідею в домашніх умовах

Як правильно пересаджувати кімнатні рослини? [+ПОРАДИ]





На правах реклами