Ми у Facebook
22.04.2016, 18:15

Гощанські школярі беруть учать у навчанні на полігоні

В області розпочались практичні уроки з предмету «Захист Вітчизни». Понад чотири тисячі одинадцятикласників побувають упродовж семи днів на Рівненському полігоні.
Там освітяни області спільно з військовими офіцерами вчитимуть школярів вогневій підготовці. Такі масштабні навчання на Рівненщині проводять вдруге після багаторічної перерви.

Міністр оборони уточнив інформацію щодо проведення чергової хвилі мобілізації

«Це надзвичайно важливо для підростаючого покоління. Серед цих учнів – майбутні захисники нашої держави. Кожен з них із захопленням сприйняв ініціативу побувати на полігоні»,- зазначив начальник управління освіти і науки Рівненської ОДА Григорій Таргонський.



Серед старшокласників у строю є й чимало дівчат. Освітяни кажуть, вони можуть разом з хлопцями вивчати цей предмет. Під час відпрацювань, учні не на словах, а на ділі спробували зібрати та розібрати стрілецьку зброю , прицілитись та, безпосередньо, з неї постріляти.



«Така подія надзвичайно важлива для школярів, адже можна багато уроків розповідати про армію, військових, а можна раз привезти дітей на полігон , і це буде найкраще патріотичне виховання»,- додав начальник відділу загальної середньої та дошкільної освіти УОіН ОДА Святослав Сидорук.

ВІДЕО - Рівнянин, який є речником АТО, розповів про загострення ситуації на сході

Вже у перший день Рівненський полігон відвідало понад півтисячі старшокласників з Березнівського та Гощанського районів.



«Юнакам та дівчатам допомагає понад 30 військових полігону. Спочатку вони пояснюють теорію – далі приступають до практики. Я переконаний, що ці школярі стануть достойною заміною нашим офіцерам», - зазначив т.в.о. заст. начальника Рівненського полігону Михайло Карпук.





На правах реклами