Ми у Facebook
25.04.2016, 21:30

Як виготовити натуральні барвники для крашанок

Пропонуємо кілька простих рецептів із звичних продуктів харчування.
До Великодня залишилося кілька днів і уже зовсім скоро рівняни пектимуть пасочки та прикрашатимуть великодні яйця. Ну а для того, щоб ваші крашанки були оригінальними, пропонуємо скористатися рецептами натуральних барвників для яєць.

Для початку у невелику каструлю налийте 1 л води і додайте туди 2 ст. ложки білого винного оцету. Поставте воду на вогонь і закип'ятіть. У киплячу воду можете додати продук, з якого плануєте виготовити барвник. Варіть його на слабкому вогні до 30 хв. Після чого барвник охолодіть і процідіть через сито і вже потім помістіть туди яйця.

Якщо ж ви плануєте фарбувати яйця в різні кольори, до розчину води з оцетом можна додавати різні продукти:

1. Жовтий. До киплячої основи додайте 3 ст.л. куркуми, прокип'ятіть ще кілька хвилин, охолодіть і фарбуйте яйця за вищевказаною схемою.

2. Рожевий. Наріжте 4 склянки сирого червоного буряка, додайте до киплячої основи, проваріть 30 хв. і фарбуйте яйця у звичний спосіб. Не лякайтеся, якщо спочатку яйця будть темно-коричневими. Коли вони висохнуть, колір стане більш світлим.

3. Синій. 3 склянки дрібно нарізаної синьої капусти додайте до води з оцетом, прокип'ятіть і фарбуйте яйця. Якщо ви хочете, аби крашанки були блакитними, залиште їх в розчині на 30 хв. Якшо ж хочете отримати синій колір - залиште яйця в барвнику на ніч в холодному місці.

4. Помаранчевий. Цей барвник більш традиційний для багатьох. До води з оцетом додайте 4 склянки цибулиння, прокип'ятіть і фарбуйте яйця. Для отримання насиченого кольору крашанки залиште в цибулинні на ніч, бажано в холодильнику.

5. Сріблястий колір. В глибокій посудині з'єднайте 2 склянки води і стільки ж замороженої чорниці. Почекайте, доки суміш нагріється до кімнатної температури, тоді розімніть ягоди, залиште на 1 год. і процідіть. Викладіть яйця в барвник і залиште на ніч в холодильнику.

Гарних свят!

За матеріалами: ukr.segodnya.ua.

Статті до теми:

Поради рівнянам до Великодня: оригінальні ідеї для оздоблення пасхальних яєць [+Фото]

Рецепти до Великодня: великодні яйця з желе [+Фото]

Рівняни діляться оригінальними способами прикрашання пасхальних яєць [+Фото]





На правах реклами