Ми у Facebook
26.04.2016, 13:40

У Рівному на тайський бокс записують з 4 років [+Відео]

У Рівному записатись на тайський бокс можна з 4 років, а дорослі спортсмени привозять медалі зі світових чемпіонатів із цього виду спорту.
Нещодавно представники рівненського бійцівського клубу “Праджат” – засновник клубу, президент Рівненської обласної федерації тайського боксу Олексій Твердохліб та провідний спортсмен клубу Антон Шушковський – повернулися з Чемпіонату світу з тайського боксу (муай тай) серед аматорів, який проходив у столиці Таїланду Бангкоку. Антон, який у складі збірної України представляв Рівненщину, виборов на змаганнях дві бронзові медалі.

– Я вперше був на чемпіонаті такого рівня, де спортсмени-учасники були “першими номерами” своїх країн у тайському боксі, – ділиться враженнями Антон. – Дещо важко давалась акліматизація – все-таки п'ять годин різниці в часі: коли в нас день – там уже вечір. Але головне – це результат: “бронза”, і на цьому я не збираюсь зупинятися, буду продовжувати підвищувати спортивний рівень і далі.

Антон Шушковський виступав у двох категоріях – аматори та проаматори. Відрізняються вони ступенем захисту спортсмена: у проаматорів він менший, адже ця категорія – своєрідна середня ланка між аматорами і професіоналами. Нині ж у планах тренера рівненського чемпіона Олексій Твердохліба – вивести Антона і ще кількох спортсменів клубу “Праджат” на професійний ринг. А вже нині Антон Шушковський, окрім бронзової медалі на світовому чемпіонаті у Бангкоку, може похвалитись призовими місцями на Чемпіонаті світу у Вільнюсі й Чемпіонаті Європи в Іспанії, проведенням близько 85 боїв на рингу різних рівнів, а також титулом дворазового Чемпіона України. І все це – у 19 років!

Запис розмови з Олексієм Твердохлібом та Антоном Шушковським у програмі "На часі" телеканалу "Рівне 1"


– Займаюсь тайським боксом уже три роки, – розповідає Антон. – У клуб до тренера мене привів друг. Перед цим займався футболом, але зрозумів, що футбол – це буде лише хобі, й вирішив серйозно займатись єдиноборствами. Сьогодні ані краплі не шкодую про свій вибір.



– Тайський бокс нині доволі популярний – він досить видовищний і набирає обертів, аби увійти до програми Олімпійських ігор, – коментує президент Рівненської федерації тайського боксу Олексій Твердохліб. – Відрізняється тайський бокс насамперед ударною технікою: якщо в олімпійському боксі присутні просто руки, то в нашому виді єдиноборств – муай-тай – присутні вісім ударних кінцівок: руки, лікті, коліна і ноги. Наша федерація і бійцівський клуб “Праджат” були засновані у 2012 році, й за ці неповних чотири роки ми вийшли на досить високий результативний рівень змагань і турнірів. Перший наш зал був у рівненській школі №25, на базі бомбосховища... Згодом, дякуючи допомозі небайдужих людей, збудували один з найкращих у Західній Україні клуб для ударних видів єдиноборств “Праджат” на вулиці Петра Могили, 28, що в районі пивзаводу. Зараз у нас займаються декількома видами єдиноборств, до того ж, нещодавно відкрили жіночу групу – шейпінг з елементами спортивної статики, що розвиває гнучкість, спалює зайві калорії та допомагає привести себе у форму до пляжного сезону. Займаємося і з дітьми – починаючи з 4 років. А для зручності батьків наших маленьких чемпіонів проводимо онлайн-трансляцію із залу – щоб батьки, які привели до нас дитину, але не мають змогу бути присутніми увесь час тренування, могли бачити на екрані комп'ютера, телефону чи планшета, чим вона займається в залі. Бійцівський клуб “Праджат” є в усіх соціальних мережах, тож запрошуємо долучатися! А за допомогу в участі у чемпіонаті світу хочемо подякувати благодійникам – торговій марці “Інтербетон” і групі компаній “Моноліт”, особисто Олексію Яницькому, який підтримав нас у поїздці як справжній друг. Дякуючи таким людям, ми розвиваємо спорт, пропагуємо здоровий спосіб життя для молоді, а спортсмени прославляють свій клуб, регіон і країну.



До теми:

Рівненчани з клубу «Праджат» виграли Кубок голови облради з тайського боксу [+Фото]

Рівненські бійці привезли три "золота" зі Львова

Рівняни - переможці Міжнародного турніру з тайського боксу





На правах реклами