Ми у Facebook
26.04.2016, 15:30

Чому рівнянам встановлюють будинкові лічильники газу, а не індивідуальні

У ПАТ «Рівнегаз» пояснили, які кому лічильники дістануться безплатно.
Нещодавно ПАТ "Рівнегаз" розпочав готувати багатоповерхівки Рівного до обладнання будинковими лічильниками газу і для цього орзпочав встановлювати спеціальні шафи для розташування у них приладів обліку. Це у деяких будинках викликало протести мешканців. Вони вважали, що лічильник приведе до несправедливості, бо їм доведеться платити за сусідів, які перевитрачають газ.

«Рівнегаз» завершив 2015 рік зі збитком 83 мільйони гривень

У ПАТ "Рівнегаз" пояснили, що протести проти встановлення будинкових лічильників загрожують тим, що будинкам взагалі відімкнуть подачу газу. Адже запровадити облік блакитного палива вимагає закон від 2011 року. І ним передбачено, що до 2018 року усі споживачі мають отримувати газ винятково з лічильником.

- Встановлення лічильників газу фінансується з трьох джерел - з держбюджету, із плати за газ та з інших джерел, - пояснив заступник голови правління ПАТ "Рівнегаз" Віктор Осницький. - З бюджету коштів завжди не вистачає. Тому в НКРЕКП вирішили встановлювати не індивідуальні, а будинкові лічильники газу. І затвердили інвестиційну програму їх встановлення. Нею передбачено обладнати будинковими лічильниками 299 будинків Рівненщини, з них 229 у Рівному.

Все, що треба знати рівнянам про передачу показників лічильників

Безплатне для споживачів встановлення індивідуальних лічильників через це цілком не скасовується. Але їх встановлюватимуть лише у тих багатоповерхівках, де такими лічильниками обладнано 90% квартир. У решті будинків мешканцям доведеться встановлювати індивідуальні лічильники за власний кошт.





На правах реклами