Ми у Facebook
27.04.2016, 09:00

Острозька академія – у сімці українських вишів міжнародного рейтингу

Національний університет «Острозька академія» посів шосту сходинку серед українських вищих навчальних закладів та 650-те місце в світі відповідно до міжнародного рейтингу Round University Ranking. Рейтинг складається за даними однієї з найбільших інформаційно-аналітичних компаній світу Thomson Reuters.
«За кількістю університетів у рейтингу лідером залишаються США, представлені 141 університетом, що в точності відповідає результатам чотирьох попередніх років, починаючи з 2013 року. На другому місці з великим відставанням слідує Великобританія (77 університетів), що на 1 університет більше, ніж в попередньому році. Замикає трійку лідерів Японія з 39 університетами-учасниками проти (рік тому – 36 університетів). На четвертому місці розташувався інший східний гігант – Китай, як і в торішньому випуску представлений 29 університетами. П’ятірку лідерів замикає Австралія – 28 університетів.

Лікар-радіолог три роки добивався статусу чорнобильської території для Рівненського Полісся

На першому місці в світі в рейтингу RUR – Каліфорнійський інститут технологій, за ним – Гарвардський університет, замикає трійку Стенфордський університет», – йдеться на інформаційно-аналітичному порталі «Вища освіта».

У Рівному священик Московського патріархату зробив подарунок храму Київського патріархату

За словами ректора Острозької академії, професора Ігоря Пасічника, представлення університету у рейтингу RUR 2016 – це результат наполегливої роботи усього колективу. Нагадаємо, що за цей рік Острозька академія активно заявила про себе у світовому науковому просторі, адже вчені опублікували низку матеріалів у журналах, які входять до наукометричних баз даних. Також багато випускників Острозької академії працюють у відомих міжнародних компаніях.
Олексій Костюченко





На правах реклами