Ми у Facebook
28.04.2016, 16:15

Новий керівник області обіцяє з бурштину замість проблеми зробити перевагу

Причому, голова Рівненської облдержадміністрації Олексій Муляренко сподівається, що зробити це йому вдасться за короткий час.
Голова Рівненської облдержадміністрації визнав, що силовим методом неможливо побороти в області нелегальний видобуток бурштину. Застосовувати силу, вважає він, можна лише короткий час. Адже бурштинокопачі - це мешканці області і для них нелегальний видобуток сонячного каменю - це заробіток. За словами Муляренка, трохи заспокоїв в області нелегальний видобуток бурштину новий начальник поліції Рівненщини Сергій Князєв. Але, щоб і надалі ганяти поліщуків з копанок, треба велику армію озброєних людей.

У ремонтників автомобілів у Рівному виявили майже півтонни бурштину-сирцю

- Щоб забрати старателів з копанок, потрібно запровадити якісь правила. Тобто ввести законодавче регулювання бурштиновидобутку.А для цього потрібні підтримка і Кабміну, і Верховної Ради. Уже є певні напрацювання у цьому напрямку. Не можу поки сказати, які саме, - повідомив п. Муляренко.

Новий голова Рівненської ОДА залишив собі одного заступника від попередника


Голова облдержадміністрації також пообіцяв зробити за короткий термін, щоб проблема видобутку бурштину стала перевагою області і дала велику кількість робочих місць.





На правах реклами