Ми у Facebook
03.05.2016, 19:30

На Рівненщині обговорююють переваги моделі «підприємницького університету»

В Національному університеті «Острозька Академія» відбуваються дискусії про стан та завдання сучасного університету.
Ці заходи складають частину дискусійної платформи «Місія сучасного університету», що приурочена 440-річчя Острозької академії.

У Рівному третього травня відкриють виставку


Однією із тем, що були підняті в останніх числах квітня в рамках цих дискусій, є переваги та можливості моделі «підприємницького університету». Із презентацією цієї моделі виступив декан гуманітарного факультету НУ «Острозька академія», ініціатор дискусійної платформи Дмитро Шевчук. Зокрема, він зауважив:

У Рівному влаштовують безкоштовні екскурсії по місту

- Зараз важливим завданням для сучасного університету є навчання фахівців, здатних до конкуренції, які мають навики для успішної роботи у сучасному плинному світі. Аби досягти мети, необхідно постійно експериментувати із підходами до навчання студентів, науковою базою, співпрацювати із бізнесменами-практиками, аби молодь після закінчення навчального закладу могла себе реалізувати.

Під час обговорення зверталася увага також на комунікацію університету із сучасним бізнесом. Про конкретний досвід і очікування від випускників університету розповіли гості університету – засновники компанії «Ескада-M» Володимир та Дмитро Патіси, а також керівник компанії SmartPeople Тарас Комаренко. На думку Володимира Патіса, сучасна економіка потребує не лише фахівців із високим рівнем знань. Важливим сьогодні є здатність брати на себе відповідальність, бути лідером і вміти розв`язувати конкретні задачі.





На правах реклами