Ми у Facebook
04.05.2016, 14:40

Кому і як через зміну розміру прожиткового мінімуму з 1 травня збільшать пенсію

Прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, з 1 травня 2016 року становитиме 1130 гривень.
Через це буде збільшено розмір пенсії, обчислений відповідно до статті 28 Закону України „Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” (крім пенсіонерів, які працюють, провадять діяльність, пов’язану з отриманням доходу, що є базою нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування). Розмір підвищення кожному пенсіонеру розрахують індивідуально.

Інфографіка: як змінилися соцвиплати і тарифи з 1 травня

Перерахунок пенсії проведуть з дня встановлення нового розміру прожиткового мінімуму. Пенсіонерам, які працюють (провадять діяльність, пов’язану з отриманням доходу, що є базою нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування), після звільнення з роботи або припинення такої діяльності пенсія перераховується з урахуванням прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, визначеного законом на дату звільнення з роботи або припинення такої діяльності.

Пластмасові квіти та вінки: чи варто нести на кладовища?

Перерахунок пенсій буде проведено автоматизованим способом, пенсіонерам не потрібно звертатися до органів Пенсійого фонду, крім випадків працевлаштування або звільнення з роботи.


Начальник Рівненського міського відділу
з питань призначення та перерахунку пенсій
Рівненського об'єднаного управління
Пенсійного фонду України Рівненської області
Тетяна Васильєва





На правах реклами