Ми у Facebook
08.05.2016, 12:00

Що зміниться у соцзабезпеченні воїнів-резервістів, які постраждали в АТО

Фото: zn.ua

Резервістів, які беруть участь в АТО, у низці аспектів зрівняли у правах із військовослужбовцями діючої армії
Президент України Петро Порошенко підписав Закон №1080-VIII "Про внесення змін до деяких законів України щодо соціального захисту резервістів, які постраждали внаслідок участі в антитерористичній операції, та членів їх сімей". Закон прийнятий Верховною Радою України 12 квітня 2016 року, інформує прес-служба глави держави.

Військових четвертої хвилі обіцяють повернути додому до Великодня

Закон зрівняв пенсійне забезпечення для резервістів, які стали інвалідами внаслідок виконання обов’язків служби у військовому резерві військових формувань під час безпосередньої їх участі в антитерористичної операції та членів сімей резервістів, які загинули з таких же причин, із порядком та умовами, установленими законодавством для військовослужбовців відповідних посад та членів їх сімей.

Також закон зараховує до вислуги років для призначення пенсії службу у військовому резерві під час безпосередньої участі в антитерористичній операції чи забезпеченні її проведення.

Інваліди І та II групи, які зазнали каліцтва під час виконання обов'язків служби у військовому резерві під час безпосередньої участі в антитерористичній операції і забезпеченні її проведення, визнаються ветеранами військової служби.

Рівненщина прощається із ще одним своїм захисником

Положення цього Закону поширюються на резервістів, які безпосередньо брали або беруть участь в антитерористичній операції, після набрання чинності Указом Президента України від 14 квітня 2014 року №405 "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 квітня 2014 року "Про невідкладні заходи щодо подолання терористичної загрози і збереження територіальної цілісності України". Закон набере чинності наступного дня після його опублікування.

За матеріалами www.5.ua





На правах реклами