Ми у Facebook
05.05.2016, 21:30

Що робити, аби паска не черствіла

Великдень минув, а в багатьох оселях про свято і досі нагадують смачні та запашні пасочки. Ну а якщо ви хочете надовше зберегти ваш великодній хліб, пропонуємо скористатися простими порадами.
Найпростіший спосіб збереження м'якості та свіжості пасок - це зберігати їх поруч зі скибочками свіжих яблук. Можна також разом з пасками класти шматочки почищеної сирої картоплі, трохи кам'яної солі.

Якщо ж ваша паска уже встигла трохи зачерствіти, можете її освіжити. Для цього злегка змочіть паску водою і загорніть у вологу чисту серветку. Потім помістіть паску в каструлю, накрийте кришкою і поставте в розігріту духовку на 10 хвилин.

Для збереження свіжості паски не варто класти її біля житнього хліба. А ще, після випікання паски загортають у свіжі серветки або чистий папір - так вони довше зберігатимуть свій смак та аромат.

Зберегти паску надовше допоможе і целофановий або паперовий пакет. Також шеф-кухарі радять додавати до паски меншу кількість молока задля тривалого зберігання здоби у свіжому вигляді.

Ну а якщо ваша паска все ж зачерствіла, можете зробити з неї смачні сухарі. Не менш смачною буде паска, обсмажена в яйцях, збитих з цукром.

Смачної паски!

Статті до теми:

Чи можна працювати в Світлий тиждень після Пасхи

“Паска для померлих”: як поводитися на кладовищах у поминальні дні





На правах реклами