Ми у Facebook
07.05.2016, 10:00

Чи будуть і далі щодня підсвічувати Свято-Покровський собор Рівного [+Фото]

Прихожани Свято-Покровського кафедрального собору Рівного були просто вражені жовто-блакитною підсвіткою храму на Свято Великодня.
Рівнян цікавило, хто ж є тими благодійниками, які профінансували підсвітку собору. Під час проповіді у соборі Владика Рівненський та Острозький Іларіон подякував меценатам, але не назвав їх імен. В той же час у соціальних мережах було чимало припущень про те, хто це міг би бути.

Багато хто говорив про те, що вже наступного ж дня храм перестануть підсвічувати. Мовляв, цю акцію зробили тільки на свято. Проте вже наступного дня і впродовж тижня храм знову і знову о 22 годині ставав неймовірних блакитно-жовтих кольорів.

На питання про те, чи постійною буде підсвітка собору, відповів особистий секретар архієпископа Рівненського і Острозького Юрій Качан. Його коментар передає Радіо Трек:

"Цей місяць у нас тестовий. Кожного дня, після 22.00 підсвітка вмикається. В кінці місяця ми просто подивимось, яким буде рахунок за освітлення вже з новою підсвіткою. Адже вона у 10 разів економніша, ніж та, що була перед цим."










На правах реклами