Ми у Facebook
10.05.2016, 17:40

Переможцем 13-ї рівненської аматорської баскетбольної ліги стали волиняни [+Відео]

Сезон 2015-2016 років у Аматорській баскетбольній лізі (АБЛ) Рівненської області завершився перемогою «Волиньбаскет-2-КДЮСШ» із Луцька. Як і в попередньому сезоні представник Рівненщини поступився у вирішальній зустрічі. Щоправда минулого разу кривдником рівненчан став нетішинський клуб.
У фіналі сезону 2014-2015 нетішинський «Енергетик», який, до слова, був складений переважно з вихованців рівненського баскетболу, у вирішальному матчі зупинив «Baltic House». Цього року нагоду повернути золоті медалі в область отримав переможець регулярного сезону сарненський «Маяк». У вирішальному матчі турніру їм протистояв луцький «Волиньбаскет-2-КДЮСШ».

Обидві команди розпочали матч жваво, і результатом цього стала нічия у першій чверті 18:18. Натомість, надалі волинські баскетболісти почали схиляти шальки терезів на свою користь, так на велику перерву їх перевага становила шість очок 43:37. Фактично питання про переможця було зняте у «чемпіонській» третій десятихвилинці за підсумками якої «Волиньбаскет-2-КДЮСШ» збільшили свою перевагу ще на 11 пунктів 47:64. Відіграти сімнадцять очок за десять хвилин, що залишились в такому матчі не під силу було навіть «Маяку». Волиняни в останній чверті продовжували домінувати на майданчику, і коли їх перевага сягнула 25 пунктів за три хвилини до фінального свистка, питання про переможця було зняте. Тренер луччан випустив на майданчик найближчий резерв, молодих баскетболістів. Сарненчани лише змогли скоротити відставання, але матч вже був програний. У підсумку 79:63 і «Волиньбаскет-2-КДЮСШ» став переможцем тринадцятого сезону Аматорської баскетбольної ліги Рівненщини.

БК «Маяк» - «Волиньбаскет - 2 – КДЮСШ» 63:79 (18:18, 19:25, 10:21, 16:15)
БК "Маяк": Шанюк Тарас 6, Ліпін Тарас 2, Петрук Олег, Роман Сергій 16, Литвиненко Андрій 4, Білоус Микола 20, Шепелєв Олександр 15, Герасимчук Микола.
"Волиньбаскет - 2 - КДЮСШ": Дейна Максим 4, Кісільчук Назар 12, Глушко Петро 15, Поляков Юрій 11, Коцько Володимир 17, Прудяк Андрій, Бедлінський Ілля, Парій Валентин, Масицький Павло, Шкодня Юрій 20, Скольбушевський Микола, Шевчук Володимир, Панасюк Влад.


Натомість два представники міста Рівного боролися за бронзові медалі, а переможець матчу за третє місце разом з сарненським «Маяком» отримував право представляти «центральну» зону у Фіналі чотирьох Чемпіонату Рівненської області. «ЛАВІСС» та «Водник-НУВГП» в цьому матчі також боролися за неофіційні нагороди, такі як «Відкриття сезону», «За волю до перемоги» та інші подібні. Адже після невиразного регулярного чемпіонату, де команди виступили посередньо ("ЛАВІСС" - 5 місце, "Водник-НУВГП" - 6), вже у чвертьфінальних серіях плей-офф перемогли "Магнат" та "Baltic House", що відповідно посіли четверте та третє місце турнірної таблиці. В обох команд були шанси "вистрелити" у півфіналах, але здобувши перемоги в першому матчі, в наступних двох їх суперники ставали сильнішими.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Останніми півфіналістами Чемпіонату АБЛ стали «ЛАВІСС» та «Водник-НУВГП»

Другим до півфіналу чемпіонату АБЛ вийшов «Волиньбаскет-2-КДЮСШ»

У цій грі володар бронзових медалей мав визначитись в останній десятихвилинці, мінімальна перевага "ЛАВІССа" на її старті 60:58. Саме "ЛАВІСС" більш потужно розпочав останній ігровий відрізок, збільшивши свою перевагу до шести пунктів 67:61. Студентам вдалося відігратися до 67:65 за три з половиною хвилини до фінального свистка, але навіть зрівняти рахунок не вдалося. "ЛАВІСС" вчасно взяв тайм-аут, і результативно провів наступні дві атаки, фактично поховав надії "Водника" на бронзу Василь Чиж, який у найвідповідальніший момент зумів перехопити м'яч і додати ще 2 очки. У підсумку 81:73, і "ЛАВІСС" відстояв своє минулорічне досягнення, здобувши бронзові медалі чемпіонату.

"Водник-НУВГП" - "ЛАВІСС" 73:81 (27:14, 15:30, 16:16, 15:21)
"Водник-НУВГП": Зарічнянський Віталій 2, Стоноженко Михайло 30, Клочок Дмитро 4, Берук Євген, Тишкун Віталій, Отроцький Станіслав, Тимощук Дмитро 21, Базилюк Владислав 2, Хращевський Олександр, Самчук Сергій 5, Демчук Олег 4, Балдич Станіслав, Герман Андрій 5, Миронець Віктор.
"ЛАВІСС": Захожий Олександр 22, Чиж Василь 20, Чорнолоз Степан 6, Марков Сергій 25,



Після завершення фінального поєдинку відбулося нагородження, де відзначені були не лише переможці та призери змагань, але й баскетболісти в індивідуальних номінаціях.

Кращим захисником став Михайло Стоноженко («Водник»), кращий бомбардир – Денис Сотник («Балтік Хаус»), кращий нападник – Микола Білоус («Маяк»), кращий центровий – Олександр Шепелєв («Маяк»), MVP – Юрій Шкодня («Волиньбаскет-2»).



Нагадаємо, що Аматорська баскетбольна ліга Рівненщини з сезону 2014-2015 є відбірковою групою «Центр» у Чемпіонаті області з баскетболу. Фіналісти АБЛ автоматично отримують право змагатися у «Фіналі чотирьох» обласного чемпіонату.

Тринадцятий чемпіонат Аматорської баскетбольної ліги Рівненщини проводить Громадське об'єднання «Баскетбольний клуб «БК-93», Рівненська обласна федерації баскетболу, Управління у справах молоді та спорту Рівненської обласної державної андміністрації. А також відзначимо підтримку офіційного дистриб'ютора компанії «SPALDING» в України та мережі магазинів КТС.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини