Ми у Facebook
10.05.2016, 16:40

У Рівному біля стадіону "Авангард" - археологічні розкопки (+ФОТО)

Так колись виглядав палац Любомирських

Археологи сподіваються знайти рештки зруйнованого після Другої світової війни замку-палацу князів Любомирських. Тож розпочали розкопки на вулиці Замковій недалеко від стадіону "Авангард".
Ініціатром розкопок став начальник міського управління культури і туризму Тарас Максименко. Дослідження торкнуться території вулиць Замкова, 24 Серпня. Міська рада Рівного затвердила ще у лютому програму відродження замку. На неї протягом трьох років заплановано витратити загалом 2 мільйони гривень. З них 600 тисяч - на проведення розкопок ( цього року - 200 тисяч), 108 тисяч ( цього року 36 тисяч)- на археологічну експертизу.

- Розкопки проводить державне підприємство "Рівненська старовина" від інституту археології України,
- повідомив начальник міського управління культури і туризму Тарас Максименко. - Адже це єдина організація у нас, яка має дозвіл на такі роботи. Керує археологічною експедицією Богдан Прищепа. Скільки часу розкопки триватимуть - мені невідомо. Їх здіснюють професіонали. Вони краще знають, скільки це часу забере.

Нагадаємо, що раніше екс-секретар міськради Рівного Юрій Торгун, який колись збирався відновити замок у цьому місці, заявляв, що ідея з розкопками замку з'явилася неспроста. А міський голова Рівного Володимир Хомко запевняв, що будівництва замку біля стадіону "Авангард" не буде












На правах реклами