Ми у Facebook
13.05.2016, 08:30

Рівнянин став Генпрокурором України

Вихідець з Рівного, нардеп з Блоку Петра Порошенка Юрій Луценко учора став Генеральним прокурорм України.
Президент Петро Порошенко одразу після того, як Верховна Рада дала згоду на призначення Юрія Луценка генпрокурором, підписав цю постанову в залі парламенту. Під час цього частина депутатів вигукувала "ганьба".

Користувачі соцмереж Рівного - про призначення свого земляка Генпрокурором

Після цього Луценко зачитав присягу як член Вищої ради юстиції і відповідно вступив на посаду. Водночас він попросив згідно з Конституцією достроково припинити його повноваження як народного депутата. Спікер Андрій Парубій одразу виніс цю пропозицію на голосування і 275-а голосами вона була підтримана.

У скільки Україні обходиться оренда житла нардепам

Після цього Луценко у своєму виступі сказав, що усвідомлює, яка відповідальність на нього лягає.

Юрій Луценко: досьє

"Я зроблю все від мене залежне, аби впоратися бодай з половиною покладених на мене очікувань. Я дуже хочу щоб у нас всіх вдалося відновити законність, справедливість і повагу до держави", - сказав він.

Рівняни розповідають анекдоти про призначення Юрія Луценка Генпрокурором


Нагадаємо, що ще до голосування Верховна Рада підтримала зміни до законодавста, які дозволяють займати посаду генпрокурора людині без юридичної освіти і унормовують реформу Генпрокуратури. Прийнятими змінами в Законі «Про прокуратуру» встановлюється, що на посаду генерального прокурора може бути призначений громадянин України, який, серед іншого, має вищу освіту і стаж роботи у галузі права або досвід роботи в законодавчому та/або правоохоронному органі не менше 5 років, тоді як раніше у відповідній статті говорилося про те, що ця особа повинна мати вищу юридичну освіту і стаж роботи у галузі права не менше 10 років. Заради швидкого набуття чинності закону в той же день перед голосуванням був виданий спеціальний випуск газети «Голос України».

"Порошенко, познач велосипедистів": рівненські депутати знайшли спосіб зменшення кількості ДТП

За інформацією http://www.pravda.com.ua/





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ