Ми у Facebook
15.05.2016, 16:00

Календар садівника, городника, дачника: 16 - 22 травня 2016

Що краще сіяти й садити, коли Місяць росте аж до Повні? Поради на кожен день рівнянам та рівнянкам – садівникам, городникам, дачникам, любителям квітів.
Цього тижня, як і минулого, добре сіяти й садити «вершки» - рослини, які ростуть вгору і дають багато зелені, пагонів, листя, квітів та врожай плодів. Якщо не встигли зробити цього раніше, можете посадити більшість городніх культур (крім коренеплодів, часнику та цибулі на ріпку), однорічні та багаторічні квіти, фруктові дерева та ягідні кущі.

Посівний календар на 9 - 15 травня 2016

Однак за місячним календарем досвідчені садівники-городники радять УТРИМАТИСЯ від садіння та пересадки делікатних рослин у суботу-неділю, 21-22 травня (Повний Місяць, Повня).

Посівний календар на травень 2016

Отже, які цього тижня рекомендовані роботи в саду, на городі, на дачі, у квітнику, догляд за кімнатними та балконними рослинами:


16 травня, понеділок. 17 травня, вівторок. Місяць у знаку Терезів, друга чверть, росте.

МОЖНА: садити у відкритий ґрунт картоплю, розсаду більшості видів капусти, помідорів, перцю, баклажанів, огірків, кабачків, а також дерева, кущі. Якщо підсохла земля і дозволяє погода, можна викопувати цибулини тюльпанів, гіацинтів (разом з пожовклим листям) на дозрівання, підсушування, сортування та зберігання до осінньої посадки.

ДОБРЕ: садити та сіяти квіти, доглядати за кімнатними та балконними рослинами, косити траву та знищувати бур’ян;


18 травня, середа. Місяць у знаку Терезів / Скорпіона, друга чверть, росте.
МОЖНА: сіяти й садити у відкритий ґрунт розсаду різної салатної зелені, листової капусти, огірків, помідорів, перцю, баклажанів.
ДОБРЕ: садити троянди та багаторічні декоративні кущі, обприскувати рослини від шкідників (якщо ясна безвітряна погода); поливати й обробляти від хвороб та шкідників кімнатні та балконні квіти; збирати врожай весняної зелені.




19 травня, четвер. 20 травня, п’ятниця. Місяць у знаку Скорпіона, друга чверть, росте.
ДОБРЕ: садити розсаду більшості овочевих культур (крім коренеплодів), поливати рослини, обприскувати, робити позакореневе підживлення, вносити рідкі органічні та мінеральні добрива; щепити дерева, кущі та декоративні кімнатні рослини, розпушувати й мульчувати ґрунт.
УВАГА! Не рекомендується ділити кущі, кореневища декоративних рослин, садити дерева, бульбові, бульбо-кореневі та цибульні рослини.


21 травня, субота. Місяць у знаку Стрільця, друга чверть, росте.
ДОБРЕ: поливати та підживлювати рослини, косити траву та стригти газони.
МОЖНА: у першій половині дня - сіяти, садити й пересаджувати різну салатну зелень та пряні культури, розсаду помідорів, огірків, перцю, капусти, балконних квітів.


22 травня, неділя. Місяць у знаку Стрільця, друга чверть, росте / Повний Місяць (ПОВНЯ).
НЕСПРИЯТЛИВИЙ ДЕНЬ. Утримайтесь від посіву, садіння та пересадки будь-яких рослин. ДОБРЕ: зрізати квіти у вази, свіжу, соковиту салатну зелень; збирати лікарські трави.
МОЖНА: при необхідності полити й обприскати кімнатні та балконні квіти.

Посівний календар на 2016 рік

Поради городникам: Які сорти та гібриди обрати, щоб овочі не боялись фітофтори

Сад і город: які рослини друзі, а які - вороги





На правах реклами