Ми у Facebook
16.05.2016, 12:40

Чи безпечні атракціони на Рівненщині

Перед кожним літнім сезоном тривають ретельні перевірки. Цьогоріч 15 квітня в рівненському парку культури та відпочинку ім.Шевченка розпочали роботу атракціони для дітей, для дорослих – 1 травня. Чи все в них надійно?
Начальник відділу нагляду у промисловості Управління Іван Онищук розповідає, що на території Рівненської області змонтовано сім стаціонарних атракціонів, що належать до обладнання підвищеної небезпеки для життя відвідувачів і обслуговуючого персоналу. Вони перебувають на балансі ДКП «Об`єднання парків культури та відпочинку м. Рівне». Власник провів належні підготовчі роботи після сезонного зберігання до введення їх в експлуатацію.

Загалом на території парку, що в центрі Рівного, функціонують 13 атракціонів, власником яких є ДКП. Начальник відділу атракціонів Роман Коцюк запевняє, що в шести із семи стаціонарних атракціонів, які відносяться до устаткування підвищеної небезпеки: «Круговий огляд – М», «Орбіта-420», «Ромашка», «Веселі гірки», «Берізка» та «Сонечко» проведено техогляд спеціалізованим підприємством - ДП «Рівненський експертно-технічний центр Держпраці». Атракціон «Вихор» перебуває на ремонті. Це спеціалізоване підприємство також провело електровимірювальні роботи на шести дитячих атракціонах, які не входять до переліку устаткування з підвищеною небезпекою. Тож фактично до літнього періоду парк готовий.

У парку Рівного будуть нові атракціони

Інші атракціони, що діють на договорі про співпрацю, повинні до 1 червня надати дозвільні документи. В протилежному випадку відповідні договори буде розірвано.

Але якщо за стаціонарні каруселі можна бути більш-менш спокійним, то пересувні та мобільні атракціони, які кочують по Україні з області в область, викликають занепокоєння. Іван Онищук наголошує, що причина основної частки нещасних випадків, що сталися в Україні за останні роки під час експлуатації атракціонної техніки, - це незадовільний технічний стан саме мобільних та пересувних установок.

Мер Рівного хоче замінити паркові атракціони, на яких ще колись "сам катався"

Відповідно до нормативних документів суб’єкт господарювання, який має намір виконувати роботи підвищеної небезпеки та/або експлуатувати машини, механізми, устаткування підвищеної небезпеки, в тому числі і атракціони, повинен письмово повідомити (не пізніше ніж за десять робочих днів) про це Управління Держпраці за місцем виконання робіт та/або експлуатації обладнання.

За попередні роки таку інформацію надавали лише при експлуатації пересувних та мобільних атракціонів на території Дубна та Сарн.





На правах реклами