Ми у Facebook
16.05.2016, 19:00

Андрій Тотовицький оформив хет-трик у ворота «Шахтаря» [+Відео]

Уродженець села Кричильськ Сарненського району Андрій Тотовицький в останньому турі Прем’єр-ліги України провів відразу три м’ячі у ворота донецького «Шахтаря». Хет-трик футболіста з Рівненщини дозволив його нинішній команді – луганській «Зорі» - здобути перемогу над гірниками з рахунком 3:2.
Як повідомляєж портал sport.ua, заключний для команд матч чемпіонату розглядався крізь призму їх майбутнього протистояння в фіналі Кубка України. З огляду на, що в Прем'єр-лізі ніяких турнірних завдань ні у луганчан, ні у донеччан вже не залишилося, ця гра була схожа на останню підготовку до вирішальної баталії.

Обидва головних тренера прогнозовано приберегли ключових виконавців для кубкової битви, так що матч навряд чи можна було назвати репетицією фіналу. Швидше, футболісти, яким надали довіру, отримали останній шанс проявити себе, щоб зіграти через тиждень. Цікаво, що в стартовому наборі виконавців «Шахтаря» виявилася менше легіонерів, ніж у «Зорі»: два проти трьох.

На старті матчу гра не відрізнялася високим темпом, але активний пресинг по обидва боки і бажання максимально швидко переходити в оборону, дозволяли вболівальникам спостерігати досить цікавий футбол. Ось тільки до загострень справа не доходила: суперники «читали» задумки один одного, перериваючи всі атаки до штрафних майданчиків.

Єдине, що можна було згадати в першій половині першого тайму - навіть не момент, а саму перспективну комбінацію, коли Пауліньо загострив атаку, віддавши класну передачу на хід Петряков, але той вже забіг в офсайд.

По суті, в грі без моментів перший же гольовий епізод призвів до забитого м'яча. Ракицький класно подав штрафний (до слова, фол Гордієнка, за який його було призначено, виглядав далеко не однозначним), після удару Гладкого головою м'яч влучив у дальню стійку, а на добиванні першим виявився Феррейра - 1:0.

Забивши, донеччани заграли набагато впевненіше, тепер уже атакуючи у своїй звичній манері: з великою кількістю передач і по всій ширині поля. Абсолютно не відчувався експериментальний склад срібного призера чемпіонату: «Зоря» була міцно затиснута на своїй половині. Пару раз небезпека біля воріт Микити Шевченка з'являлася знову внаслідок стандартних положень, але луганчани вистояли.

У другому таймі спочатку підопічні Мірчі Луческу продовжували володіти ініціативою, вишукуючи проломи в обороні «Зорі». Зубков віддав класну передачу на Феррейру, зручно покотив йому м'яч до лінії штрафної, але на цей раз автор першого гола пробив вище воріт.

Тиснув «Шахтар», тиснув, а забили луганчани, провівши ідеальну контратаку. В її завершенні Караваєв, обігравши на фланзі Матвієнка, видав чудовий навіс в напрямку дальньої стійки, і Тотовицький з лінії воротарського відмінним ударом у протихід П'ятову вразив дальній кут - 1:1. Забивши, «Зоря» ніби відчула смак крові, з подвоєною настирливістю продовживши атакувати. І вийшло! Пятов не кращим чином ввів м'яч в гру, луганчани здорово зіграли на випередження, знову розігнавши атаку, і Тотовицький блискуче пробив у «дев'ятку» - 1:2.

Тепер атаки стали виходити і у донеччан. Знову-таки загроза виходила від Зубкова, під потужний удар якого кинувся Любенович. Якраз цей епізод завершився кутовим, а подача корнера - голом. Гладкий прийняв м'яч в районі кута штрафного майданчика, і крізь частокіл ніг зумів пробити в дальній кут - 2:2, не обійшлося без рикошету.

Нічийний рахунок в решту 20 хвилин обіцяв хороший футбол, адже і «Шахтар», і «Зоря» чітко розуміли, що по такій грі можна було як виграти, так і програти. Природно, донеччанам, що залишаються фаворитами в будь-якому складі, ніяк не хотілося зазнавати поразки, а луганчанам - ну, чому б не скористатися шансом і вписати в історію протистояння солідний результат?

Моментище був у Любеновича, який в улюбленому стилі технічно підробив м'яч собі під удар, на замаху «прибравши» опонента, але ось сам удар вийшов слабким. А Тотовицький втретє за гру все виконав бездоганно. Гладкий втратив м'яч в атаці, Гордієнко блискавично зробив передачу на Тотовицького, який після індивідуального проходу пробив точно в куток - 2:3, Пятов знову залишився не при справах.

Тотовицький в цей вечір був ну просто нестримний: не відміни арбітри його четвертий гол через дуже спірний офсайд, орендований у самих же «гірників» футболіст міг би відзначитися покером у воротах «Шахтаря»! До речі, кому і коли таке вдавалося в останній раз? А вже на заключних секундах забити «Шахтарю» міг і Караваєв, але в цей раз Пятов був напоготові.

Яскравий і дуже насичений другий тайм приніс заслужену перемогу «Зорі», але через тиждень будуть інші склади, інші емоції і зовсім інший футбол.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Рівненський квартет не допоміг «Карпатам» у грі проти «Волині»

18 тур Прем'єр-ліги України: гол Чачуа для «Динамо» та шедевр Тотовицького для «Чорноморця»








На правах реклами