Ми у Facebook
28.05.2016, 18:00

На військову службу заманюють високими зарплатами, хоча їх рівень залежить від керівництва

Дехто з військовослужбовців скаржиться, що рівень їхніх зарплат безпосередньо залежить від настрою й порядності керівництва. Адже воно визначає розмір премій, які збільшують зарплату, а сам оклад у військового - дуже низький.
Від розміру цього окладу також залежить розмір пенсії військовослужбовця. Прокоментувати це питання портал ОГО попросив керівника прес-центру ОК "Захід", підполковника Анатолія Прошина.

- Мінімальне грошове забезпечення військового-контрактника - від 7 тисяч гривень. Ті, хто проходить військову службу у зоні АТО, - до 1,5 тисячі гривень мають надбавки, а якщо вони - на нульовій відмітці - 4 тисячі. Зараз у державі розглядають нові пакети соцзахисту щодо контрактників. І до кінця року їх буде прийнято. Це ще дасть більший поштовх до того, щоб іти на військову службу за контрактом.

Що ввозять і вивозять контрабандою із зони АТО (+ІНФОГРАФІКА)


Втім, п. Прошин не приховує, що грошове забезпечення військового складається із посадового окладу, доплати за військове звання, за вислугу років, надбавок за роботу із секретними документами, а також премій.

- Так, у мене зарплата із премією - понад 10 000 гривень, - розповів п. Прошин. -Але якщо зараз вийду на заслужений відпочинок, пенсію буду отримувати у кілька разів меншу. Бо у мене, підполковника з вислугою 28 років, зарплата без премії - це лише 4000 гривень, з яких 1300 гривень - посадовий оклад, 105 гривень - доплата за військове звання. Але зараз це питання переглядають. Департамент забезпечення ЗСУ подав пропозиції щодо перегляду нарахувань цього грошового забезпечення. І буде так, як раніше: чим вище посадове звання, тим більший посадовий оклад, плюс доплати за вислугу років, роботу із секретними документами. Тобто 99% грошового забезпечення військовослужбовця повинна складати стабільна цифра, а решта -премії - на розсуд керівництва. Також після цих змін будуть перераховані військовослужбовцям пенсії.

На чотири роки засудили військового добровольця з Рівненщини

А ось на розмір пенсії вісйьковослужбовця по інвалідності внаслідок поранення, каже п. Прошин, рівень посадового окладу так не впливає, як на пенсію звичайного вісйькового пенсіонера. Адже за поранення передбачена надбавка до пенсії, а також одноразова виплата від 200 тисяч грвиень залежно від ступеню отриманого каліцтва, визначеного МСЕК ( медико-соціальною експертною комісією).





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ