Ми у Facebook
21.05.2016, 14:00

Субсидію можна оформити на орендовану квартиру

На Рівненщині розпочався автоматичний перерахунок субсидій. Водночас мешканці області, які оформлятимуть субсидію вперше, можуть вже зараз звертатися до місцевих управлінь праці та соцзахисту населення – щоб не створювати черг перед початком опалювального періоду.
Як інформував голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко на нещодавній селекторній нараді під головуванням прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, наразі субсидію отримують понад 105 тисяч домогосподарств Рівненщини. Середній розмір такої адресної компенсації – 1892 гривні.

Із 1 травня переоформлення субсидій має відбутися автоматично – не треба нікуди ходити та знову заповнювати заяву й декларацію.

Водночас мешканці Рівненської області, які оформлятимуть субсидію вперше, можуть вже зараз звертатися до місцевих управлінь праці та соцзахисту населення – щоб не створювати черг перед початком опалювального періоду. Також треба звернутися у відділи субсидій, якщо змінився склад і матеріальний стан сім'ї.

Куди звертатися рівнянам за консультацією щодо субсидій

Субсидію можуть надати, якщо людина не працює й не зареєстрована як безробітна, коли має два автомобілі чи здає в оренду приміщення. Також якщо сім'я витратила на навчання чи лікування понад 10 прожиткових мінімумів. Єдине обмеження – покупка на суму понад 50 тисяч гривень. Але якщо ви, наприклад, купили новий котел і радіатори опалення, або багатодітна родина придбала автомобіль, то за дозволом на призначення субсидії можна звернутись у комісію при місцевій раді чи при райдержадміністрації.

Частина українців може залишитися без субсидій

За словами заступника міністра соціальної політики України Віталія Мощуна, отримувачу субсидії не обов'язково мати особистий розрахунковий рахунок на сплату ЖКП, пише domik.ua. “Для отримання субсидії не обов'язково бути власником особистого рахунку. Тобто, сьогодні людина, яка не є власником рахунку, але зареєстрована на відповідній житлової площі, може звертатися за призначенням субсидій", – сказав він. Така норма стосується і тих громадян, які винаймають житло.

Однак, щоб скористатися правом на отримання субсидії, орендатори повинні підтвердити факт проживання в орендованій квартирі чи будинку (таким підтвердженням є договір оренди) і оплачувати житлово-комунальні послуги (а для цього він має відкрити рахунки).

Для орендарів житлового приміщення субсидія призначається на строк дії договору найму житлового приміщення, але не більше ніж на 12 місяців з місяця звернення за її призначенням. На наступний термін субсидія призначається за особистим зверненням орендаря.

Більше корисної інформації про субсидії можна прочитати у рівненському інформаційно-рекламному тижневику "ОГО". Газету "ОГО" можна придбати у кіосках та у приватних розповсюджувачів, передплатити, а також прочитати онлайн версію на нашому порталі ОГО.

Щоб прочитати онлайн версію (PDF версію) останнього номера газети "ОГО", перейдіть ЗА ЦИМ ПОСИЛАННЯМ.

Архів PDF "ОГО" - за посиланням





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини

25.04, 13:00 Центр міста розквітає : У Рівному встановлюють писанковий сад

25.04, 12:33 Рівнянки достроково отримали можливість виступати у Суперлізі

25.04, 12:20 На Рівненщину прибув п'ятий евакуаційний потяг: Де поселять людей

25.04, 12:00 Прощання з Героями: У Рівному віддали останню шану Андрію Костюкевичу та Ігорю Кудріну

25.04, 11:36 Що робити, якщо розбився ртутний термометр: ефективні поради

25.04, 11:00 Роковини аварії на Чорнобильській АЕС: У Рівному відбудеться мітинг

25.04, 10:30 Двоє жителів Рівненщини втратили тисячі гривень, бо скористались шахрайською "допомогою"

25.04, 10:12 Нове життя: Жінка виїхала з Донеччини, народила на Кіровоградщині, а житиме на Рівненщині

25.04, 09:59 «Здав» неіснуюче житло трьом різним людям: жителя Рівненщини судитимуть за шахрайство

25.04, 09:39 У Майї свято: Рівненський зоопарк запрошує на частування до тапіра