Ми у Facebook
19.05.2016, 08:40

Рівненщина: як використали бюджетні кошти - звітувати не хочуть (+ІНФОГРАФІКА)

Лише 35% розпорядників коштів Рівненської області виконали закон «Про відкритість використання публічних коштів». Решта досі не зареєструвалися на порталі e-data.gov.ua, як того вимагає закон “Про відкритість використання публічних коштів”.
Про це свідчать дані Центру «Ейдос». Станом на квітень на порталі зареєструвалися лише 949 з 2720 відомств та підприємств, які розпоряджалися бюджетними коштами Рівненщини.

Всього свої кабінети на порталі зареєструвало 27 627 розпорядників України або 36% від їх загальної кількості. Серед лідерів опинилися Тернопільська, Львівська (49%) та Одеська (47%) області, серед аутсайдерів – окуповані АР Крим (10%), Донецька (20%) та Луганська (23%) області, а також Закарпатська (24%), Івано-Франківська (27%) та Черкаська(29%) області.

Чверть мільйона гривень, три ділянки, дві квартири й будинок: декларація мера Рівного

Відповідно до Адміністративного кодексу України, чиновники, які не розмістили обов’язкову для оприлюднення інформацію можуть бути покарані на суму від 17 до 34 тис. грн. Як показують дані, на Рівненщині таких залишилось ще принаймні 1771 особа.

Послугами ЖКГ рівнян забезпечуватиме міжнародна управляюча компанія

Нагадаємо, портал e-data.gov.ua публікує комплексну інформацію щодо використання усіх публічних коштів. Наразі на ньому можна переглянути усі витрати, здійснені державними або комунальними підприємствами, місцевими бюджетами тощо. Після реєстрації розпорядників коштів, на порталі можна буде побачити також договори, акти виконаних робіт та іншу деталізовану фінансову інформацію про усі витрати.






На правах реклами