Ми у Facebook
19.05.2016, 12:40

ВІДЕО - На Рівненщині громади знову борються за храм

На Рівненщині триває релігійний конфлікт. Тепер уже у селі Рясники Гощанського району. Люди не хочуть вдаватися до радикальних дій, але вже втомилися чекати без відповіді на запит молитися рідною мовою...

Як вже писав OGO.ua, розгляд справи зі Свято-Покровським храмом у селі Рясники на Гощанщині у судах триває з жовтня 2015 року, коли новоутворена релігійна громада Київського Патріархату подала до Рівненського окружного адміністративного суду позов про зобов`язання Рівненської ОДА передати церкву в с. Рясники у почергове користування УПЦ та УПЦ КП.

Віряни на Рівненщині готові перекривати траси

Підставою для звернення до суду послугувало те, що Рівненська ОДА не розглянула їх листи з вимогами про почергове користування храму.

Люди втомилися чекати від влади відповіді і самі прийшли до Рівненської обласної державної адміністрації. 18 травня їм вдалося поспілкуватися з заступником голови рівненської ОДА Світланою Богатирчук-Кривко. Місцева громада УПЦ КП просила передати храм у почергове користування, щоб там могли проводити богослужіння і представники Київського патріархату.


БІЛЬШЕ ПОДРОБИЦЬ НА ВІДЕО


- Ми хочемо молитися у храмі, на який ми збирали кошти, який зростав нашими зусиллями. Ми не збираємося будувати іншу церку і не хочемо сваритися з прихожанами Московського патріархату, - говорить член громади УПЦ КП села Рясники Марія Гнатівна. - У нас є державна мова і повинна бути єдина православна церква, в якій би молилися рідною, українською мовою.


БІЛЬШЕ ПОДРОБИЦЬ НА ВІДЕО


Заступник голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко пояснює ситуацію з юридичної точки зору та обіцяє, що ця ситуація буде на контролі голови Рівненської ОДА та його заступників.

- Ми вже поступово йдемо до того, що у нас буде єдина помісна православна церква. Про це говорить і патріарх Філарет і президент України. Якщо є єдина українська держава, то повинна бути і єдина церква, - говорить Світлана Богатирчук-Кривко. - Питання щодо церкви у Рясниках - не єдине, яке ми зараз розглядаємо і сподіваємося, що нам вдасться вирішити усі релігійні суперечки в області. Ми ознайомилися з матеріалами і це питання на контролі голови Рівненської ОДА.

У обласній державній адміністрації церковне питання пообіцяли дослідити і прийняти рішення. А тим часом громада села рясники вже на початок червня записалася на прийом до голови ОДА, щоб дізнатися, чи стали слова влади дійсністю.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ