Ми у Facebook
19.05.2016, 22:00

П'ять причин відмовитися від соцмереж

Сьогодні важко уявити своє життя без популярних соцмереж: тут ми знайомимося, спілкуємося з близькими, обмінюємося фотографіями та проблемами. Але чи справді переваги соціальних мереж можуть перекрити весь негатив від них?
Про негативний вплив соцмереж на особистість уже існує чимало досліджень і ми пропонуємо кілька з них, які, можливо, змусять вас замислитися над необхідністю такого "соціального" спілкування:

1. Проблеми з вагою. Залежність від соціальних мереж може призвести до розладу харчової поведінки. Недавнє дослідження, проведене в Університеті Піттсбурга показало, що з 1675 дорослих жителів Америки (у віці від 19 до 32 років) ті, які мали залежність від соцмереж, в 2,2 рази частіше страждали від проблем з вагою.

2. Тривожний стан. Дослідження, проведене в Університеті штату Індіана, показало, що дівчата частіше за все використовують соціальні мережі для публікації власних знімків, щоб показати, як добре вони виглядають, в той час як хлопці використовують медіа для демонстрації своїх досягнень. І дівчата, і хлопці стали надмірно переживати не за реальні досягнення чи надбання, а за кількість "лайків", на грунті чого у багатьох стали з'являтися комплекси, а в більш важких випадках депресія.

3. Деградація. Дослідники з Корнельського і Пекінського університетів виявили, що люди, які багато часу проводили в Мережі, в меншій мірі здатні розуміти і обробляти інформацію. Це пояснюється тим, що люди, які не розлучаються з гаджетами, відчувають інформаційне перевантаження, що негативно впливає на вирішення завдань в повсякденному, реальному житті.

4. Шахрайство в Мережі. У соціальних мережах процвітає шахрайство, і навіть досвідчені і далеко не дурні люди можуть стати його жертвами. Зломи, спроби обману, загрози, "заробіток в інтернеті", віруси, сумнівні групи і крадіжка особистої інформації це далеко не повний перелік небезпек, що підстерігають любителів "посерфити" по Мережі.

5. Загроза дружбі. Згідно з даними одного з соціологічних опитувань, 15% опитаних назавжди розривали відносини з одним через соціальних мереж, 12% мали досвід, який привів до конфронтації віч-на-віч, а 11% сказали, що соціальні мережі привели до проблем в сім'ї.

Це далеко не весь перелік фактів, які свідчать про негативний влив соцмереж на кожного з нас. У такому випадку не обов'язково відмовлятися від усіх благ, щоб захистити себе. У всьому треба знати міру!

За матеріалами: ivona.bigmir.net.

Статті до теми:

Інтернет-залежність сучасних підлітків: одинадцятикласник розповів усю правду

Чи можна сповідатися через інтернет

Що можна і чого не варто купувати в Інтернеті?





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ