Ми у Facebook
20.05.2016, 12:00

Комунальники Рівного почали виправляти свій "ляп" із туалетом за метр від могил (ВІДЕО)

Фото сайту http://vse.rv.ua/

За метр від могил — туалет. Комунальний скандал вибухнув у Рівному. На міському кладовищі "Нове" комунальники звели вбиральню занадто близько від похованих. Рідні забили на сполох — вважають це блюзнірством і бояться страшенного смороду.
Біля входу на кладовеще "Нове" працює лише один громадський туалет. Цей - комунальники побудували на іншому кінці цвинтаря. Однак вбиральня спровокувала скандал — її поставили занадто близько до могил.

- Це ж не по-людськи взагалі. Як можна побудувати за метр від могил? Ну невже не можна було далі трохи відступити?!

У Ольги Петрук тут похована донька. Чиновникам жінка почала скаржитися ще в березні, коли тільки заливали фундамент вбиральні. Та будівництво не зупинили.

- Тож є якісь санітарні норми. Треба думати перед тим, як будувати. А то побудували та думають тепер, як розкидати.


На кладовищі Рівного за метр від могили збудували туалет

Сусідство могил з громадським туалетом обурило ще кілька сімей, чиї родичі поховані поруч.

Ольга Карп'юк, родичка померлого:
- Для близких и родственником это неприятно. Где-то в центре, где хозяйственные помещения, вот там думаю, было бы нормально разместить туалет.

Крилаті "окупантки" зайняли хату рівненського чиновника (ФОТО)

Люди зі своїми скаргами звернулися до директора спецкомбінату, який опікується цвинтарем. Той погодився прибрати - але не вбиральню, а... могили. І перепоховати небіжчиків. Тоді обурена пані Ольга дійшла до міських депутатів і самого мера. Той визнав - підлеглі помилилися.

Володимир Хомко, міський голова Рівного:
- Буде знесений той туалет. Володько получить по перше число, бо зробив дурницю. Туалет буде знесений і його там не буде. Я кажу вам при свідках.

З'ясувати, чому спецкомбінат облаштував вбиральню так близько від могил, не вдалося. Його директора Миколу Володька журналіст на робочому місці не дочекався. Не відповідає він і на телефонні дзвінки.

На Рівненщині перейменували три села

Тим часом, свій "ляп" комунальники вже почали виправляти. Туалет хоч і не знесли, але на ньому повісили табличку "господарське приміщення".

Володимир Лапюк, заступник начальника міського управління житлово-комунального господарства:
- Дана будівля не використовується як туалет. Буде переглянуто її призначення. А там будемо бачити. Туалет на кладовищі має бути. Внесемо зміни в технічну документацію, туалет облаштуємо в іншому місці.

А поки що в ста п'ятдесяти метрах від скандальної вбиральні встановили біотуалети.




Джерело "События"





На правах реклами