Ми у Facebook
20.05.2016, 21:30

Чи можна вагітним їхати на море

Уже зовсім скоро дочекаємося теплого літа і саме в цю пору хочеться сповна відпочити серед блакитних хвиль і поніжитися на сонечку. А от чи рекомендований саме такий відпочинок вагітним - дізнавайтеся з порталом "ОГО".
Вагітність для багатьох є приводом відмовитися від багатьох благ і одним з таких є відпочинок на морі. Але, якщо ваша вагітність протікає нормально, поїздка на море буде тільки корисною для вас і вашого малюка. Купання в морській воді надає загальнозміцнюючу і тонізуючу дію. Іони калію, натрію, магнію, кальцію, фтору, хлору, брому, йоду, а також фітонциди морських водоростей, проникаючи крізь шкіру в тканини тіла, позитивно впливають на організм. Морські хвилі виробляють дбайливий гідромасаж, корисний для вагітної. Крім того, це чудовий засіб для профілактики набряків і пізнього гестозу.

Як правильно вагітній підібрати купальник? [+ПОРАДИ]

Відпочинок вагітним краще планувати в проміжку між 12 і 30 тижнями вагітності, тобто в другому триместрі. Ці обмеження пов'язані з тим, що до 12 тижнів відбувається формування органів і систем дитини. В останні 10 тижнів на матку і на всі системи організму лягає максимальне навантаження.

Найбільш комфортний вид подорожей для вагітної - залізницею. Від перельотів літаком краще утриматися, особливо якщо вас турбують прояви раннього токсикозу. Та й перше знайомство з повітряним транспортом під час вагітності - не найкращий варіант.

На автомобілі краще пересуватися на відносно невеликі відстані, що не перевищують 800-1000 кілометрів. Кожні 2 години необхідно робити 15-хвилинну зупинку і здійснювати невеликі прогулянки.

Що стосується уже самого плавання в морі, то помірна фізична активність дуже корисна, але важливо, щоб навантаження були звичними, а не надмірними. Якщо у вас буде можливість, приймайте вранці повітряні ванни.

Лікувальний вплив на організм вагтної здійснюють і сонячні промені. Сонячне світло підвищує опірність жіночого організму факторів зовнішнього середовища, сприяє виробленню вітаміну D, потужним фактором допологової профілактики рахіту. Особливо корисне лікування сонцем мамам з іммунноконфліктною вагітністю.

Чи корисно засмагати голяка і хто на таке наважується?

Пам'ятайте, що перебувати на сонці потрібно з обережністю. Небезпека полягає і в можливості отримання сонячних опіків, і в загальному перегріванні. Шкіра при вагітності досить чутлива до сонця, але загар може вийти нерівномірним, особливо на обличчі, де можливе формування довгострокових пігментних плям. Тому капелюх або панамка не завадить, а разом з нею і темні окуляри. Для прийняття сонячних ванн краще вибирати ранкові та передвечірні години.

Плануючи відпочинок, відмовтеся від поїздок в гори - розріджене повітря шкідливе майбутній мамі. Не варто також їхати в екзотичні країни: вирушаючи туди, слід зробити щеплення, що протипоказано у вашому положенні.

І головне перед відпочинком - проконсультуватися з вашим лікарем!

Гарного відпочинку!





На правах реклами