Ми у Facebook
03.06.2016, 19:30

Поради чоловікам: Що робити, коли пітніють ноги

Надмірна пітливість ніг - проблема, що турбує більшість чоловіків. А в чому саме причини таких симптомів і як з ними боротися - дізнавайтесь з порталом "ОГО".
Напевно з вами траплялися ситуації, коли, роззувшись, запах ваших ніг розповсюдився на всю кімнату. І ситуацій таких може бути безліч, якщо правильно не боротися з проблемою.

Річ у тому, що надмірна пітливість ніг має свої причини і знаючи їх, можна швидко побороти проблему. Так, найбільше ноги пітніють, коли ви багато рухаєтеся, адже м'язи стопи в цей час посилено працюють. Пітніючи, вони намагаються охолодитися.

В такому випадку потрібно мити ноги, якби це просто не звучало. Причому мити їх треба як мінімум раз в день і бажано з дезодоруючим милом. Після чого ноги варто насухо витерти рушником, оскільки волога - місце розпосюдження бактерій, які і викликають неприємний запах.

Вимиті ноги також можна обробляти саліциловою присипкою, тальком для ніг, або спеціальнм аерозолем. До складу дезодорантів входять бактерицидні та дезінфікуючі добавки, які знищують мікроорганізми, отже і запах.

Шкарпетки потрібно міняти кожен день, можна навіть кілька разів. Купувати шкарпетки краще з натуральних матеріалів, найкращий варіант - бавовна. Синтетика не дозволяє ногам дихати і тільки сприяє потінню, що призводить до появи неприємного запаху.

Якщо ж ви кожен день миєте ноги і міняєте шкарпетки, а неприємний запах не зникає, зверніть увагу на взуття. Воно має бути з натуральної шкіри, причому і ззовні і всередині. У взутті з штучних замінників ноги дуже пітніють і, як наслідок, неприємно пахнуть.

Якщо ви купили нове взуття, одягайте його на чисті ноги у чистих шкарпетках, аби неприємний запах після попередньої пари не оселився у нових туфлях. Потім його дуже важко вивести звідти. Не забувайте прати і свої кімнатні тапочки, неприємний запах ніг може бути і від здавалось би чистого кімнатного взуття.

Для того, аби позбутися неприємного запаху взуття не забувайте провітрювати його. Прийшовши додому протріть туфлі спочатку мокрою ганчіркою, потім сухою і залиште їх максимально розкритими для провітрювання до ранку. І взагалі, старайтеся міняти взуття через 2-3 дні, щоб запах мав можливість вивітрюватися. Мокре взуття не сушіть на батереї а за допомогою паперу. Засуньте у свої черевики газету, а як набере вологості, змініть на нову. Або використовуйте електросушку для взуття для прискорення процесу.

Можна також робити і контрастні ванни для ніг. Поперемінно опускайте ноги в холодну, а потім в гарячу воду. Ця процедура зменшує потік крові до ніг і знижує потовиділення. Потім зробіть собі ванночку з кубиків льоду і лимонного соку.

Можете втирати в ноги спирт, щоб охолодити і просушити їх. У спекотну погоду, коли ноги сильно потіють, можете робити це кожен день.

Ефективними є і ванночки для ніг з лимонним соком. У миску з теплою водою додайте сік половинки лимона. Потримайте у такій воді ноги 10 хв. Такі ж ванночки можна робити і з сіллю.

Не забувайте доглядати за нігтями на ногах. Недоглянуті нігті - одна з причин неприємного запаху ніг.

Крім цього, намагайтеся не нервуватися. Надмірні емоції (в основному стреси) стимулюють надмірне потовиділення, а це посилює активізацію бактерій у вашому взутті.

Дуже стійкий неприємний ніг запах може бути свідченням грибкового захворювання: в цьому випадку варто звернутися до лікаря.

За матеріалами: www.menslife.com.

Статті до теми:

Який одяг шкодить чоловічому здоров'ю

Чоловічий клуб радить, як боротися з похміллям

Топ-5 продуктів, які негативно впливають на здоров'я чоловіків





На правах реклами