Ми у Facebook
23.05.2016, 17:00

Рівненський «Верес» перервав переможну серію у Ковалівці [Фото+Відео]

«Верес» програв свій перший матч під керівництвом Володимира Мазяра. У грі 24 туру у Ковалівці проти місцевого «Колоса» гості двічі відігрувалися, але пропустили третій м’яч на останніх хвилинах з другого у їх ворота пенальті. Ця перемога забезпечила господарям дострокову перемогу у Другій лізі.
Протокольні дані.

«Колос» (Ковалівка) – НК «Верес» (Рівне) – 3:2 (2:1)
Ковалівка, 21 травня 2016 р., 16:00, стадіон «Колос».

Арбітр – Олександр Дєдов (Сімферополь), асистенти – Олег Найко (Чернівці), Андрій Лібстер (Луганськ), четвертий арбітр – Дмитро Денисюк (Фастів), спостерігач арбітражу – Василь Ольшанецький (Івано-Франківськ).

«Колос»: Литвиненко - Гаврилюк, Козир, Семенко, Ткачук, Поздєєв, Морозко, Боровець, Вишняк (Баранович, 90), Кривошеєнко (Коропецький, 68, Цибульський, 85), Бондаренко. Запасні: Яшков, Леонідов, Лисицький, Багдасаров.
Головний тренер: Руслан Костишин.

НК «Верес»: Семено – Пінчук, Ткачов, Притиковський, Спичка, Гарванко (Зозуля, 85), Волошинович, Малиш, Лиховидько, Яременко (Орловський, 67), Луканюк (Лакуста, 51). Запасні: Юрчук, Логінов, Скоцький, Таргоній.

Головний тренер: Володимир Мазяр.

Голи: Боровець (24), Яременко (37), Поздєєв (45, з пенальті, 90, з пенальті), Лакуста (71).

Попередження: Гаврилюк (15), Ткачов (52), Бондаренко (59), Притиковський (65), Пінчук (90), Литвиненко (90).

Вилучення: Гаврилюк (61).


Як повідомляє Інформаційна служба НК ФК «Верес», у надважливому матчі проти «Колоса» з перших хвилин через вірус не зуміли зіграти одразу декілька рівнян: Олександр Логінов, Борис Орловський, Олексій Зозуля та Олександр Лакуста. Усі вони матч розпочали на лаві запасних. Як і раніше відновлюються після травм Тарас Коблюк і Ярослав Рафальський.

Кидати в бій наставнику рівнян Володимиру Мазяру довелося Дмитра Гарванка, який щойно відновився після травми. У центр оборони до Микити Ткачова повернувся Денис Притиковський. Іван Спичка розпочав гру в захисті зліва. У центрі поля пару з Ігорем Малишем склав Віктор Лиховидько. А в атаку допомагати Антону Яременку відправився Іван Луканюк.

«Колос» та «Верес» розпочали практично без розвідки. Вже на восьмій хвилині гри засмутити вболівальників, що зібралися у Ковалівці, міг Ігор Малиш. З вигідної позиції хавбек головою пробив повз ворота. Активно з перших хвилин на своєму фланзі заграв Ростислав Волошинович. Це при тому, що протистояв йому наддосвідчений Іван Кривошеєнко.

До слова, у складі «Колоса» останній також був чи не найактивнішим. Саме він, фактично, і створив перший у матчі гол. Прострільну передачу Кривошеєнка з правого флангу у стрибку перервав Сергій Семено. Щоправда вибив м’яча воротар рівнян просто на ніким не прикритого Максима Боровця. А той – точно пробив у дальній кут – 1:0.

Практично одразу гості могли відігратися. На виході помилився вже голкіпер «Колоса». Втім, Ростислав Волошинович не влучив у залишені ним ворота.

Поступово ігрова перевага перейшла до гостей. Антон Яременко ледь не втік віч-на-віч із Василем Литвиненком. Лише в останню мить небезпеку біля воріт господарів ліквідував Сергій Козир.

Ще згодом рівняни зуміли провести результативну атаку. Ростислав Волошинович вчасно віддав передачу у вільну зону перед воротами «Колоса». Туди на швидкості увірвався Антон Яременко і ударом в один дотик забив свій сьомий у чемпіонаті гол – 1:1!

Перший тайм міг закономірно завершитися унічию. Втім, господарі доволі несподівано забили вдруге. У боротьбі Івана Спички і Олександра Бондаренка арбітр матчу вгледів фол і покарав рівнян, призначивши у їхні ворота пенальті. Одинадцятиметровий чітко реалізував екс-гравець «Вереса» Олександр Поздєєв – 2:1.

Після перерви Володимиру Мазяру довелося кидати у бій Бориса Орловського та Олександра Лакусту. Останньому, аби зрівняти рахунок знадобилося менше 20-ти хвилин. Дмитро Гарванко з правого флангу віддав чіткий пас за спини оборонців, а Лакуста невідпорно пробив у дальній верхній кут – 2:2. Для Олександра цей гол став шостим у чемпіонаті.

У цей час «Колос» вже грав у меншості. Передчасно поле покинув Гаврилюк. Тож у рівнян були шанси навіть перемогти. Втім, склалося по-іншому.

Як і у першому таймі, вже у компенсований до основного час, арбітр призначив другий і відверто не стовідсотковий пенальті у ворота гостей. Одинадцятиметровий знову реалізував Олександр Поздєєв.

Незважаючи на прикру поразку, команда НК «Верес» залишилася у турнірній таблиці другою, випереджаючи третій «Інгулець» на одне очко.



МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

«Верес» у гостях крупно обіграв «Барсу» і піднявся на другу сходинку

«Верес» удома мінімально переграв «Кремінь»

Головний тренер «Вереса» Володимир Мазяр, попри поразку, залишився задоволений діями своїх підопічних у матчі проти «Колоса».

«Я вперше задоволений якістю гри, задоволений тим, як ми починали атаки, задоволений ставленням хлопців до справи. Не знаю, чи виконаємо ми поставлене на сезон завдання, але бувають поразки, від яких отримуєш більше задоволення, ніж від деяких перемог. До того ж це вперше у моїй кар’єрі, коли команда грає у чемпіонаті і паралельно проводить збори. Я не вважаю, що ми в цій грі програли, наша поразка хіба що на табло. На жаль, нас несподівано спіткала епідемія, через яку зі старту не змогло вийти чотири гравці. Награвали один склад, а, зрештою, грав інший. Хоча діями тих, хто замінив хворих футболістів, я задоволений. Так, була нервозність, яка призвела до першого голу в наші ворота. Але ми забили у відповідь красиві м’ячі, які стали результатом наших награних комбінацій», - відзначив коуч рівнян.







БІЛЬШЕ ФОТО З МАТЧУ



ЩЕ ФОТО З МАТЧУ








На правах реклами