Ми у Facebook
23.05.2016, 19:00

Рівнянин Михайло Романчук на Чемпіонаті Європи виграв дві медалі

На європейській першості з водних видів спорту, який відбувся у Лондоні, Великобританія, рівненський плавець Михайло Романчук завоював відразу дві медалі. На дистанції 800 та 1500 метрів вільним стилем рівнянин двічі показав третій результат.
Спочатку Михайло Романчук на дистанції 1500 м вільним стилем став третім з результатом 14:50.33. Президент Національного олімпійського комітету (НОК) України Сергій Бубка привітав українського спортсмена, його наставника та Федерацію плавання з чудовим результатом, побажавши й надалі впевнено крокувати до олімпійських вершин та примножувати гарні традиції вітчизняного плавання.

Пізніше, Михайло Романчук повторив своє досягнення на дистанції 800 м вільним стилем.

Рівненський плавець прибув на Британські острови у складі збірної України. Інші українські збірники також не залишилися без нагород - Андрій Говоров у плаванні на 50 м показав другий результат, а на 50-метрівці батерфляєм з результатом 22,92 він став першим.

Українка Дарина Зевіна на 200-метрівці на спині стала віце-чемпіонкою Європи з часом 2.07,48.

Таким чином, на європейській першості українські плавці здобули п’ять медалей: «золото», два «срібла» та дві «бронзи».

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Міська влада Рівного подарує квартиру Олімпійському чемпіону Михайлу Романчуку

Рівненський плавець Михайло Романчук здобув "срібло" на Юнацьких Олімпійських іграх

Нагадаємо, що на початку року рівненський спортсмен Михайло Романчук став найкращим на міжнародних змаганнях з плавання у Люксембурзі. На дистанції 1500 м вільним стилем українець випередив представників Чехії та Іспанії.

Ще раніше Михайло Романчук, медаліст юнацьких олімпійських ігор та чемпіонатів Європи з плавання, чемпіон України серед юніорів, автор 9 рекордів України, отримав звання найкращого спортсмена Рівненщини у сезоні 2015 року.





На правах реклами